Antrąja mačo dalimi nusivylęs Urbonas: „Mes nuleidome rankas“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė
Žydrūnas Urbonas. „Betsafe-LKL“ nuotr.

Naują „Betsafe-LKL“ sezoną „Šiauliai – Casino Admiral“ pradėjo triuškinančia nesėkme, o komandos strategas Žydrūnas Urbonas buvo nepatenkintas auklėtinių nusiteikimu po pertraukos.

Šeštadienį šiauliečiai du kėlinius priešinosi, tačiau galiausiai 63:91 neprilygo Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

„Vis tiek turi rasti tam tikro pozityvo ir tokiose rungtynėse, – po mačo kalbėjo Urbonas. – Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ buvo agresyvūs visas 40 minučių. Iš tikrųjų nieko naujo, jie dar labiau pagilino sudėtį, 12 rimtų žaidėjų ir dar du laukia, kurie neprasimuša į dvyliktuką. Visi, kurie išeina, įrodinėja, nori tų minučių.

Žydrūno Urbono auklėtiniai antrąją mačo dalį pralaimėjo 29:51, o treneris buvo nusivylęs „Šiaulių“ krepšininkų pasirodymu trečiojo kėlinio pradžioje.

„Kas man nepatiko ir netikėjau, kad mes taip sureaguosime. Du kėlinius viskas buvo neblogai. Trečią kėlinį labai be ryšio pradėjome. Gal mano klaida, gal penketo nepataikiau. Labai greitai mus nulaužė, pametėme galvas. Įsivaizdavome, kad paprastai apžaisiu savo žmogų, nueisiu ir įmesiu. Bet taip nebuvo. Gal chebra per daug protinga, per daug patyrusi ir bjauriausia, kad nuleido rankas. Ieškojau, keitinėjau, bet visi be tikėjimo.“

Komandos amerikiečiai daug žaidė vienas prieš vieną. Ar geriau jų netramdyt?

– Mes juos tramdome, tu šneki, bet jau vyksta rungtynės. Išlenda tam tikri dalykai, rungtynėse jau yra sunku persilaužti. Sėsime prie video, kalbėsime, rodysime, jog tu atrodai kvailai ir komanda atrodo kvailai prie tokių sprendimų. Sakau, kol viskas gerai, viskas atrodė neblogai – ir amerikiečiai, ir gynyba, ir žaidimo ritmas buvo. Po to pradėjome po vieną tarsi gelbėti, būti herojais. Atėjo žiūrovų, va, čia „Žalgiris“, bandėme taip kvailai, kitą kartą tu gali pramušti kokį gynėją, bet čia stovi Mitchellas. Įžaidėjus pastoviai dengė „treti“ numeriai – Butkevičius, Giedraitis, vieni geriausių Eurolygos gynėjų. Nors sakėme, kad jų neatakuojame, bet pametėme galvas, norėjome herojais pabūti.

Iš karto sustojote į zoninę gynybą, bet ji nebuvo pati kokybiškiausia?

– Ne, aš manau, pirmoje pusėje viskas buvo gerai. Rizikavome ties tai žaidėjais, kuriais tikėjome, jie nepataikė. Gal Lukas skaudų tritaškį įmetė, bet viskas neblogai gavosi. Bet antroje pusėje mes nuleidome rankas, bet nebebuvo to tikėjimo.

Ar žaidėjai pavargo, ar trūko kovingumo?

– Ne, buvo psichologinis nusivylimas.

– Prieš rungtynes LKL prezidentas pasveikino klubą su 30-mečiu. Gal ir jūs turite žinutę ar palinkėjimą klubui?

– Jei klubui jau 30 metų, sakyčiau, solidu, jau šis tas, nebe kūdikystė, jau tokia paauglystė. Tikiuosi, mes užaugsime, kaip komanda, taip, kaip užaugo „Šiaulių“ klubas per 30 metų. Įdomu, tai gal net trečia tituluočiausia komanda Lietuvoje pagal medalius, patekimus į ketvertą. Klubas su istorija, tai reikia gerbti ir kiekvienas žaidėjas turės tai gerbti, nesvarbu su kuo žaisime.

– Kokį tikslą keliate komandai?

– Dabar reikia labai susikaupus važiuoti į Telšius, kautis dėl kiekvieno centimetro. Turime eiti iš rungtynių į rungtynes ir turime gerinti dar daug dalykų. Gerai, kad gavome tokį šaltą dušą prieš „Žalgirį“.

Pasidalinti