Motiejūnas taškais neprisidėjo prie gynėjų tandemo nukaltos „Monaco“ pergalės Berlyne

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Scanpix nuotr.

Mike’as Jamesas ir Elie Okobo pelnė daugiau nei pusę komandos taškų, o „Monaco“ išvykoje 91:80 nugalėjo Miuncheno „Bayern“.

Antros rungtynių pusės pradžioje Monako komandos pranašumas siekė 18 taškų ir atrodė, kad mačo baigtis yra aiški. Tačiau šeimininkai nepasidavė ir prasidėjus lemiamam ketvirčiui priartėjo iki 6 taškų.

Tačiau tai buvo viskas, ką „Bayern“ sugebėjo pasiūlyti. Į aikštelę po poilsio žengęs Jamesas sumetė 10 taškų ketvirtame kėlinuke ir atvedė Monako komandą į pergalę.

Viso „Monaco“ lyderis surinko 28 taškus (7/10 dvit., 2/4 trit., 8/10 baud.), išprovokavo 7 pražangas ir surinko 29 naudingumo balus. Jam geriausiai talkino Elie Okobo. Prancūzas pelnė 19 taškų (4/7 dvit., 1/2 trit., 8/8 baud.), išdalino 5 perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 26 naudingumo balus.

Dviženklį taškų skaičių dar surinko Alpha Diallo – 13 ir Johnas Brownas – 12 (5/5 dvit.).

Donatui Motiejūnui Miuncheno krepšys neatsirišo. Lietuvis prametė visus 3 dvitaškius, abu tritaškius ir taškų nepelnė. Jis atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 perdavimus, kamuolį perėmė ir išprovokavo 3 pražangas.

„Bayern“ komandoje irgi liūto dalį taškų surinko 2 gynėjai. Sylvainas Francisco įmetė 21 (5/9 trit.), O Carsenas Edwardsas pridėjo 16 taškų (2/6 trit.).

Monako ekipa su 9 pergalėmis per 16 rungtynių dalinasi 4-10 vietas lygoje. „Bayern“ su 7 pergalėmis rikiuojasi 12-13 vietose.

Paskutines metų rungtynes Motiejūno komanda komanda žais namuose su Roko Jokubaičio „Barcelona“. „Bayern“ metus užbaigs dvikova su Valensijos komanda.

Pasidalinti