„El Clasico“: nuošalės spąstuose strigusi „Real“ pažeminta Madride

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Robertas Lewandowskis. Scanpix nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą įvykusi Ispanijos futbolo grandų dvikova pasibaigė gana netikėtu rezultatu. „Santiago Bernabeu“ stadione šeimininkus nokautavo įvarčiais antrajame kėlinyje prapliupusi „Barcelona“.

Hansi Flicko auklėtiniai prieš Madrido „Real“ triumfavo net 4:0 ir padidino atotrūkį nuo jų iki 6 taškų.

Carlo Ancelotti komandai tai buvo pirmoji nesėkmė Ispanijos čempionate po 42-jų nepralaimėtų rungtynių iš eilės. Ilgiausia visų laikų – 43-jų nepralaimėtų mačų– serija priklauso „Barcai“.

Pirmajame kėlinyje kamuolys nesilaikė aikštės viduryje. „Barcos“ žaidėjai pritrūkdavo tikslumo lemiamose atakų stadijose, o „Real“ atakuojantys žaidėjai vis papuldavo į katalonų paspęstus nuošalių spąstus. Vien per pirmą kėlinį šoninio teisėjo vėliavėlė Madrido komandai kilo net 8 kartus, o per visas rungtynes – 12 kartų

Dėl nuošalės taisyklės pažeidimo buvo neįskaitytas ir vienintelis įvartis pirmoje mačo dalyje, kai vienas prieš „Barcelona“ vartų sargą Inaki Pena iššokęs meistriškai per jį kamuolį permetė Kylianas Mbappe.

Po pertraukos sužaidus 8 minutes puikų Marco Casado perdavimą gavęs Robertas Lewandowskis šaltakraujišku smūgiu iš 17-os metrų nuginklavo Andryjų Luniną.

Dar už dviejų minučių lenkas sulaukė tikslaus Alejandro Balde perdavimo iš kairiojo aikštės krašto ir galva nukreipė kamuolį į vartus – 0:2.

Kėlinio viduryje Vinicius Junioras nuostabiu perdavimu išvedė Mbappe vieną prieš katalonų vartininką, bet tarpusavio dvikovą laimėjo Inaki Pena.

Netrukus puikia proga uždaryti rungtynes ir įforminti „hat-tricką“ nepasinaudojo Lewandowskis, iš itin artimo atstumo pasiuntęs kamuolį virš vartų.

Sužaidus 77 minutes Lamine Yamalis pasiuntė šeimininkus į nokautą. Jaunuolis sulaukė perdavimo baudos aikštelėje ir puikiu smūgiu į artimą viršutinį vartų kampą savo komandos persvarą padarė triuškinančia – 0:3.

Likus žaisti 5 minutes „Real“ pažeminimą pratęsė Raphinha, permetęs kamuolį per Luniną – 0:4.

Pasidalinti