Magro prieš rungtynes Sopote: „Turime būti aštresni ir kietesni, pradedant nuo gynybos“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 5 min skaitymo trukmė
Alessandro Magro. Sauliaus Čirbos nuotr.

Praėjusią savaitę atsidariusi pergalių sąskaitą Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda antradienį sieks padvigubinti jų skaičių. Vilniečiai susitiks su visas ketverias rungtynes pralaimėjusiu Sopoto „Trefl“.

Paskutinėse rungtynėse Lenkijos klubas svečiuose nusileido Podgoricos „Budučnost“ komandai 92:83. Tai buvo didžiausias pralaimėjimas šiame sezone, tris kitas dvikovas „Trefl“ pralaimėjo 6 ar mažesniu taškų skirtumu.

Visiškai priešingai Sopoto ekipai sekasi Lenkijos čempionate. Jame laimėjusi visas tris rungtynes ji kartu su Vloclaveko „Anwil“ dalinasi pirma vieta lygoje.

„Trefl“ žaidimą savo rankose laiko gynėjas Tarikas Phillipas, Europos taurėje renkantis po 15,5 taško, atkovojantis po 8,8 kamuolio ir atliekantis po 6 rezultatyvius perdavimus. Jam puikiai talkina rezultatyviausias komandoje puolėjas Jaroslawas Zyskowskis, įmetantis po 17 taškų.

Šeimininkų gretose yra ir Lietuvos krepšinio mėgėjams gerai pažįstamų veidų: 2016-2017 m. sezone Utenos „Juventus“ komandai atstovavo Aaronas Bestas, o 2020-2021 m. čempionate „Šiauliuose“ žaidė Andy Van Vlietas.

Tai nebus pirmoji šių komandų akistata istorijoje. Debiutiniame „Wolves Twinsbet“ sezone abi komandos susitiko Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) reguliariajame sezone. Tąsyk net 30 taškų pelniusi Kristupo Žemaičio vedama Lietuvos sostinės komanda atkakliose rungtynėse išvykoje nusileido tik pačioje mačo pabaigoje – 86:89. 

Pasiruošti šioms rungtynėms „Wolves Twinsbet“ turėjo vos porą dienų. Pasak komandos vyr. trenerio Alessandro Magro, šioje dvikovoje jis tikisi kur kas energingesnio savo auklėtinių žaidimo.

„Turime būti aštresni ir kietesni, pradedant nuo gynybos. Tai – Europos taurės rungtynės išvykoje prieš komandą, kuri po ketverių rungtynių dar neturi pergalių, tačiau visus mačus žaidė iki pabaigos. Tai bus labai sunkus ir svarbus testas mums. Turime skirti daugiau energijos gynyboje, kur kas daugiau, nei tai darėme prieš kelias dienas. O puolime norėčiau, kad žaidimas būtų laisvesnis, dalintumėmės kamuoliu ir visus įtrauktume į puolimo sistemą“, – sakė „Wolves Twinsbet“ strategas.

Krepšinio specialistas iš Italijos atsakė į klausimus apie antradienio rungtynes su „Trefl“.

– Minėjote energijos trūkumą po praėjusių rungtynių. Ką reikia padaryti, kad jos būtų daugiau? Tai labiau fizinė ar psichologinė problema?

– Abu dalykai. Jei pradėsime nuo fizinės pusės, jei turėsime daugiau fizinės energijos, tada galėsime apsiginti, pereiti į greitą puolimą, pelnyti lengvus taškus bėgdami bei įtraukti visus į žaidimą. Tai leis mums ir psichologiškai geriau pasijausti rungtynėse. Tačiau reikia būti itin nuosekliems, sutelkti dėmesį į smulkmenas ir žaisti fiziškai.

– Kitas varžovas yra Sopoto „Trefl“. Kokį krepšinį žaidžia ši komanda?

– Jie mėgsta greitai atakuoti dar pradinėse atakos fazėse. Tai komanda, kuri remiasi savo įžaidėjais, Philippu ir Schenku. Jie stengiasi veržtis, daug žaidžia du prieš du su Weathersu arba Zyskowskiu, kai pastarasis žaidžia sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Jie stengiasi išprovokuoti susikeitimus gynyboje ir bausti arti krepšio. Jų krepšinis yra paprastas, bet labai efektyvus tiek puolime, tiek gynyboje. Gynyboje jie taip pat stengiasi būti agresyvūs, turi tinkamų žaidėjų tokiam žaidimui. Tai mums bus rimtas iššūkis.

– Sopoto komanda gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje. Ar vienas iš tikslų, norint laimėti, bus kontroliuoti atšokusius kamuolius?

– Kas kontroliuoja atšokusius kamuolius, tas kontroliuoja žaidimą – taip yra kiekvienose rungtynėse, tad tai tikrai bus svarbus aspektas ir šį kartą. Jie per rungtynes atkovodavo beveik po 10 kamuolių puolime. Turi tokius žaidėjus kaip Groselle ir Witlinski, kurie dalyvauja kovoje dėl kamuolių. Visi penki žaidėjai turės būti dar labiau susikoncentravę į šią žaidimo dalį.

– Išskyrėte gynėją Philippą. Ar jis yra svarbiausias Sopoto komandos žaidėjas?

– Jis yra vienas iš pagrindinių šios komandos žaidėjų, kuris žaidžia daug minučių, gauna daug kamuolių ir turi pakankamai patirties šiame lygyje, kad būtų komandos variklis. Bet nenorime manyti, kad jis yra vienintelis svarbus žaidėjas. Tai komanda, kuri mėgsta žaisti per daug įvairių opcijų, tad nereikia nuvertinti ir kitų, pavyzdžiui, Zyskowskio – vietinio, patyrusio žaidėjo. Taigi, Philippas tikrai svarbus, bet ne vienintelis komandos lyderis.

Europos taurės rungtynes „Wolves Twinsbet“ ir „Trefl“ komandos Sopote žais antradienį, spalio 22 d.

Pasidalinti