Prieš „Žalgirį“ traumą patyręs centras praleis 4-6 Eurolygos mačus

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Ousmane Diopas ir Laurynas Birutis. Scanpix nuotr.

Vieną skaudžiausių pralaimėjimų klubo istorijoje patyrusią Milano „Emporio Armani“ penktadienį pasiekė blogos naujienos – dėl traumos iš rikiuotės iškrito dar vienas aukštaūgis.

Milano klubas pranešė, kad Eurolygos rungtynių su „Žalgiriu“ metu čiurną susižeidę komandos vidurio puolėjas Ousmane Diopas nerungtyniaus 3-4 savaites. Tai reiškia, kad jis gali praleisti iki 6 artimiausių ekipos Eurolygos rungtynių.

Kirkšnies traumą gydosi ir komandai kol kas padėti negali ir pagrindinis vidurio puolėjas Joshas Nebo. Šiam momentui italų komanda lieka su vieninteliu tikru centru Davidu McCormacku. Vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniauti gali ir Zachas LeDay.

Milano komandos naujokas per tris mačus Eurolygoje rinko po 6 taškus ir 4,3 atkovoto kamuolio. Į „Žalgirio“ krepšį Diopas nemetė nei karto, o per 9 minutes ant parketo spėjo atkovoti 2 kamuolius ir užsidirbti 4 asmenines pražangas.

Vakarykštėje akistatoje žalgiriečiai pademonstravo antrą didžiausią sugrįžimą Eurolygos istorijoje. „Emporio Armani“ dar trečio kėlinuko viduryje turėjo 27 taškų persvarą, kuomet pirmavo 62:35. Žalgiriečiai paskutines 15 minučių sugebėjo laimėti 50:20 ir galiausiai sensacingai triumfuoti rungtynėse rezultatu 85:82.

Milano komanda turnyre lieka iškovojusi vieną pergalę iš keturių galimų. Kitą savaitę jie namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

Pasidalinti