Į A lygą besibeldžiantys „Riteriai“ grimzta skolose: „Futbolininkai skolinasi maistui“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Vilniaus Riteriai (klubo nuotr.)

„TOPsport Pirmoje lygoje“ užtikrintai pirmaujantis Vilniaus „Riterių“ klubas įniko į skolas žaidėjams.

Apie tai penktadienį pranešė Profesionalių futbolininkų asociacijos prezidentas Arūnas Klimavičius.

„Pirmas žinias, kad FK „Riteriai“ klube pradėjo vėluoti atlyginimai, gavau vasaros viduryje ir ši situacija tęsiasi iki šiol. Vėlavimai padidėjo ir skola jau siekia virš dviejų mėnesių. Komandoje tikrai pakankamai kritinė padėtis, nes žaidžia daug jaunimo, yra legionierių, kurie negauna didelių atlyginimų. Mano žiniomis, futbolininkai skolinasi pinigų, kad turėtų galimybę pilnavertiškai maitintis.

Tam, kad kai kurie žaidėjai galėtų tinkamai pasiruošti treniruotėms ir rungtynėms, PFA Lietuva organizuoja jiems nemokamą maitinimą. Taip pat verta pažymėti, kad, atlyginimui vėluojant virš dviejų mėnesių, futbolininkai turi galimybę vienašališkai nutraukti sutartį, prieš tai įspėję klubą, taip pat prisiteisiant ir kompensaciją.

Futbolininkai konsultuojami ir iš teisinės pusės, nes dauguma jų tokioje situacijoje atsidūrė pirmą kartą savo karjeroje. Norisi tikėti, kad klubas, kuris kitais metais veikiausiai turės teisę žaisti aukščiausioje lygoje, greitu metu išspręs susidariusius sunkumus, o FK „Riteriai“ prezidentas Janas Nevoina apsilankys treniruotėje ir pateiks komandai atsakymus į visiems aktualius klausimus.

Bendrai žvelgiant į šių metų Pirmą lygą, per šį mėnesį jau trijų klubų futbolininkai kreipėsi dėl susidariusių skolų, jiems PFA Lietuva padeda atgauti įsiskolinimus. Faktas, kad situacija FK „Riteriai“ klube yra pati sunkiausia“, – skelbiama pranešime.

Nuo 2014 m. A lygoje žaidę „Riteriai“ iš stipriausio šalies diviziono iškrito pernai, tačiau šiemet „TOPsport Pirmoje lygoje“ prieš artimiausius persekiotojus pirmauja 7 taškais. Iki sezono pabaigos jiems lieka sužaisti penkerias rungtynes.

Pasidalinti