Suveikusią „Žalgirio“ desperacijos kortą mininti italų spauda: „Neregėta sportinė savižudybė“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 4 min skaitymo trukmė
Žalgirio komanda (zalgiris.lt nuotr.)

Andrea Trinchieri vadovaujama Kauno „Žalgirio“ komanda Milane sukūrė vieną įspūdingiausių sugrįžimų Eurolygos istorijoje, o „Emporio Armani“ sulaukė italų spaudos kritikos strėlių.

Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai sugebėjo išsigelbėti iš 27 taškų deficito trečiajame kėlinyje, paskutines 14 minučių laimėti 50:20 ir dvigubą savaitę Eurolygoje užbaigti su dviem pergalėm.

Tai buvo antras didžiausias sugrįžimas Eurolygos istorijoje. Rekordas tebepriklauso Gdynės „Asseco Prokom“, kuri 2012 m. prieš Sienos „Montepaschi“ naikino 28 taškų deficitą.

Šįkart istorinio sugrįžimo auka tapo kitas Italijos klubas.

„Iš 27 taškų pranašumo į nokautą, privertusį Messina atsiprašinėti. Tai – neregėta sportinė savižudybė“, – rašo „Gazzetta dello Sport“.

„Šizofrenišką pralaimėjimą Pirėjuje palydėjo dar baisesnė nesėkmė Milane“, – konstatuoja „Pianeta Basket“.

Iki šiol „Žalgiris“ dvi pergales iš dvigubos Eurolygos savaitės išvykoje vežėsi tik kartą. Įdomu, jog tai įvyko 2023 m. sausį prieš tas pačias Bolonijos „Virtus“ ir „Emporio Armani“.

„Emporio Armani“, ar jūs rimtai? Neregėtas pralaimėjimas „Žalgiriui“. Eurolygos startas, žvelgiant į tvarkaraštį, atrodė sudėtingas, tačiau šis pralaimėjimas sunerimti verčia visomis prasmėmis. Šis paslydimas yra neįtikėtinas ir nedovanotinas komandai, kuri savo sezoną nori pratęsti ir po reguliariojo sezono. Akivaizdu, kad „Emporio Armani“ komandoje ambicijų nerasta. Panašu, kad kalbame apie komandą, kuri Europoje vėjų nesukels“, – rašo „Pianeta Basket“.

Tuo metu italų „Eurosport“ istoriniame „Žalgirio“ sugrįžime regi ir ryškų Trinchieri indėlį, mat dvikovos eiga pradėjo keistis, kai specialistas auklėtiniams liepė pradėti spausti varžovus kiekviename aikštės milimetre.

„Istorinis fiasko. „Emporio Armani“ sugriuvo pačiu tragiškiausiu ir nepaaiškinamiausiu būdu po to, kai turėjo 27 taškų pranašumą trečio kėlinio viduryje.

Su ilgosios pertraukos sirena „Forum“ arenoje kilo aplodismentų liūtis. Atrodė, kad rungtynės yra baigtos, o visi tikri dėl to jau buvo trečiajame kėlinyje. Atrodė, kad aikštelėje žaidžia tik viena komanda. Būtent – tik atrodė.

Be jokios apčiuopiamos vilties Andrea Trinchieri išsitraukė paskutinę, desperacijos kortą. Tačiau ji suveikė. Spaudimas per visą aikštę uždusino „Emporio Armani“ žaidėjus aikštės kampuose. Tokia gynyba, su tam tikromis korekcijomis, šiame lygyje turėtų būti įveikiama, tačiau su ja „Žalgiris“ Milaną nutempė į bedugnę. Aikštėje vėl liko viena komanda, tik šįkart tai buvo „Žalgiris“, kuris 25 minutes buvo tik sparingo partneris.

Sylvainas Francisco ir Dovydas Giedraidis pradėjo rinkti tašką po taško ir užkūrė lemiamą spurtą. Nuvažiavęs traukinys reguliariojo sezono pabaigoje gali skaudžiai priminti apie save“, – rašo italų „Eurosport“.

Po didžiausio „Žalgirio“ sugrįžimo Eurolygoje žodžių stigo ir „Quatidiano Sport“.

„Milane įvyko įspūdingiausias sugrįžimas „Emporio Armani“ istorijoje. Vienintelė problema, kad jį kūrė ne „Emporio Armani“.

Blogiausia, kad iki trečio kėlinio vidurio atrodė kaip aksominės rungtynės, tačiau tada įvyko nesuvokiama. Per 14 minučių praleista 50 taškų, puolime tragiškai nepataikyti metimai, o tai, kas atrodė kaip didžiausia įmanoma nelaimė, tapo realybe“, – teigia italų dienraštis.

„Žalgiris“ po pirmų keturių turų yra tarp kelių geriausių Eurolygos komandų. Daugiau pergalių po penktadienio gali turėti tik Belgrado „Crvena Zvezda“. Tuo metu „Emporio Armani“ per keturis mačus išvargo tik vieną pergalę.

„Žalgiris“ – rojuje, Milanas – pragare. Madų sostinėje pamatėme vieną įspūdingiausią pergalių Eurolygos istorijoje. „Emporio Armani“ dominavo pirmoje dalyje, turėjo 27 taškų pranašumą, o į ketvirtą kėlinį žengė pirmaudami 18 taškų. Visgi paskutiniame kėlinyje prasidėjo psichologinė drama su įspūdingais „Žalgirio“ tritaškiais, kurie paskutines 10 minučių jiems leido sužaisti 37:16“, – rašo „Eurodevotion“.

Pasidalinti