Užtikrintą pergalę pasiekusi „Barcelona“ išrašė pirmą nesėkmę Motiejūno ekipai

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
„Barcelona“ komanda. Barca Basket nuotr.

Pirmą pralaimėjimą Eurolygoje patyrė Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ ekipa.

Paskutiniame trečiojo turo mače Sašos Obradovičiaus auklėtiniai išvykoje 71:86 neprilygo „Barcelona“ krepšininkams.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Motiejūnas per 13 minučių pelnė 8 taškus, atkovojo bei perėmė po kamuolį ir surinko 9 naudingumo balus.

Rungtynių pradžioje šeimininkus į priekį vedė Kevinas Punteris, kuris suteikė komandai ankstyvą pranašumą – 12:7. Nors „Monaco“ greitai sugebėjo išlyginti rezultatą (14:14), pirmojo kėlinio pabaigoje „Barcelona“ vėl atsiplėšė nuo varžovų – 26:18. Antrajame ketvirtyje svečiai sėkmingai tirpdė atsilikimą, bet katalonai prieš pat pertrauką susigrąžino iniciatyvą – 47:39.

Gerą atkarpą šeimininkai pratęsė ir po pertraukos, kuomet trečiojo kėlinio pradžioje spurtavo 8:0 ir įgijo dviženklį pranašumą – 55:44. Po to „Barcą“ į priekį ėmė traukti Nicolasas Laprovittola, po kurio tritaškio ketvirčio pabaigoje katalonai jau pirmavo 18 taškų – 67:49.

Per likusį laiką „Monaco“ intrigos nesukūrė ir Punterio vedama „Barcelona“ iškovojo užtikrintą pergalę.

Svečiams trūko geresnio pataikymo iš toli, tikslą pasiekė 5 iš 17 tritaškių (29,4 proc.). „Barcelona“ komandos krepšininkai pataikė 11 tolimų metimų iš 25 (44 proc.).

Nugalėtojams Punteris surinko 21 tašką, 3 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 20 naudingumo balų. 16 taškų pridėjo Jabari Parkeris, 13 – Nicolasas Laprovittola.

Obradovičiaus vadovaujamos ekipos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo Elie Okobo, kuris pasižymėjo 13 taškų, 7 rezultatyviais perdavimais ir 18 naudingumo balų.

Kitą savaitę „Barcos“ laukia išvyka į Belgradą ir akistata su „Crvena Zvezda“ klubu. Tuo metu „Monaco“ atsitiesti sieks dvikovoje su Bolonijos „Virtus“.

Po trečiojo turo vienintelė nepralaimėjusi ekipa lieka Belgrado „Crvena Zvezda“.

Standings provided by Sofascore

Pasidalinti