Jankauskas – apie nulį taškų, pergalingą rumunų reidą ir žaidėjų atsakomybę

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė
Edgaras Jankauskas (BNS Foto nuotr.)

Dar vieną dramą Tautų lygoje su Lietuvos rinktine pralaimėjęs Edgaras Jankauskas spaudos konferencijoje išskyrė ir pozityvius praūžusio lango aspektus.

Antradienį legendinio šalies futbolininko vadovaujami lietuviai 1:2 krito prieš Rumunijos futbolininkus ir su 0 taškų lieka paskutiniai grupėje.

Dariaus ir Girėno stadione mūsiškiai suorganizavo dar vieną atkaklią kovą su vasarą Europos čempionato atkrintamąsias pasiekusia rinktine, deja, apčiuopiamos naudos tai nedavė ir šįkart.

„Kaip bebūtų banalu, bet reikia pasikartoti: lygios rungtynės. Daug kartų kalbėjome, kad šiame lygyje viską sprendžia detalės. Šiandien buvo dar vienas įrodymas. Atrodo, kad niekuo nenusileidome, antrajame kėlinyje ilgiau kontroliavome kamuolį, bet praleidome įvartį būdami prie priešininkų vartų. Gaila pastangų, kurias įdėjo žaidėjai, nes atsidavimas buvo įspūdingas. Gaila žiūrovų, kuriem nepavyko padovanoti taškų.

Bet nesinori visko piešti juodai, nes žaidėme su stipriausia grupės komanda. Esame vienintelė komanda, rumunams mušusi įvarčius. Gaila dėl baigtis, kad likome su 0 taškų“, – kalbėjo Jankauskas.

– Kuris iš šių dviejų mačų paliko malonesnį įspūdį?

– Džiugino abu mačai. Šiandienos dvikova fiziškai buvo dar intensyvesnė už pirmas. Džiugina tai, kad antros rungtynės netapo tokiu pragaru, kokiu būdavo anksčiau. Fiziniu atžvilgiu šiandienos rungtynės buvo labai geros.

– Kaip jūsų akimis atrodė antrasis rumunų įvartis?

– Tikriausiai turi akimirksniu priimti sprendimą, ar griauti žaidėją, ar leisti jam bėgti. Šalia buvo Vykintas Slivka, bet jis jau turėjo vieną geltoną kortelę. Matome savo klaidas, bet rumunų žaidėjai žaidžia aukščiausiame lygyje. Tame lygyje, kur žaidžia mūsų žaidėjai, turbūt nebūna tiesioginio pavojaus, kai vienas žaidėjas nuo savo baudos aikštelės traukia link mūsų vartų būdamas tarp keturių žaidėjų. Bet matėme, kuo viskas baigėsi. Tokie žaidėjai ir nusprendžia rungtynių baigtis.

– Po rungtynių Justas Lasickas kalbėjo, kad dėl 0 taškų daugiau atsakomybės šįkart turi kristi žaidėjams. Ar sutinkate su tuo?

– Kartu klystame ir kartu mokomės. Badytis pirštais nėra prasmės. Svarbiausia yra suprasti tas klaidas, tai, kokius sprendimus turėtume priimti ateityje. Nieko tikrai nekaltinsime, nes, mano manymu, žaidėjai iš savęs išspaudė maksimumą.

– Ar tikėjotės, jog tame epizode VAR į rumunų vartus skirs baudinį?

– Žiūrint į mūsų santykius su VAR, net šiek tiek keista buvo, kad teisėjas taip ilgai mąstė. Aš irgi jau turėjau tą jausmą, kad sprendimas bus ne mūsų naudai. Šįkart ir mums kažkiek „nuskilo“.

– Ar tas nulis taškų nepradeda slėgti komandos vidaus?

– Esame vieninteliai, kurie geriausiai komandai grupėje priešinosi. Turėjome geras rungtynes su Kipru, Kosovu, bet turime 0 taškų. Tai tikriausiai rodo, kad mūsų komandoje yra ir trūkumų. Jeigu nesugebame realizuoti susikuriamų progų, tai yra mūsų silpna vieta. Džiugina, kiek tų progų kuriamės, taip pat tai, kad varžovai jų kuriasi vis mažiau. Ir tie priešininkų įvarčiai buvo pelnyti iš sunkių padėčių, kurias įvarčiais pavertė tik žaidėjų meistriškumas.

Pasidalinti