Eurolygos naujokai pirmą pergalę turnyre pasiekė namuose patiesdami čempionus

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Kevarriusas Hayesas. Scanpix nuotr.

Istorinę, pirmą pergalę Eurolygoje iškovojo Paryžiaus komanda. Atlaikę lemiamą varžovų spurtą lygos naujokai namuose nukovė titulą ginančią Atėnų „Panathinaikos“ ekipą.

Tiago Splitterio auklėtiniai į priekį išsiveržė pirmo kėlinuko viduryje ir persvarą išlaikė iki susitikimo pabaigos – 84:80.

Likus žaisti 2 minutes paryžiečiai dar buvo priekyje dviženkliu skirtumu ir atlaikė lemiamą Mariaus Grigonio atstovaujamos komandos bandymą priartėti.

Lietuvis ant parketo praleido nepilnas 16 minučių ir surinko 7 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.) bei 9 naudingumo balus.

Į pergalę „Paris Basketball“ ekipą vedė Nadiras Hifi, surinkęs 20 taškų. TJ Shortsas pridėjo 16 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus. Collinas Malcolmas pridėjo 14, o Tysonas Wardas – 9 taškus. Buvęs žalgirietis Kevarriusas Hayesas pelnė 6 taškus ir sugriebė 3 kamuolius.

PAO neišgelbėjo galingai rungtyniavęs Mathias Lessortas. Aukštaūgis pelnė 19 taškų, sugriebė 11 kamuolių ir surinko 28 naudingumo balus. Kendrickas Nunnas pridėjo 16 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, Lorenzo Brownas įmetė 14 taškų.

Svečių nesėkmę lėmė 15 padarytų klaidų, po kurių Paryžiaus komandos žaidėjai surinko 21 tašką.

Kitas šios savaites rungtynes abi komandos žais išvykose ketvirtadienį. „Panathinaikos“ kausis su krize išgyvenančia Madrido „Real“, o paryžiečiai – su Miuncheno „Bayern“.

Pasidalinti