Įspūdingas „Tottenham“ gynėjo reidas lėmė dar vieną Lietuvos rinktinės pralaimėjimą

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Tautų lyga: Lietuva - Rumunija (BNS Foto nuotr.)

Edgaro Jankausko vadovaujama Lietuvos rinktinė su nuliu taškų lieka ir po paskutinių dvejų Tautų lygos rungtynių namuose.

Antradienio vakarą lietuviai 1:2 krito prieš Mircea Lucescu treniruojamą Rumunijos futbolo rinktinę, kuri grupėje laimėjo visas ketverias rungtynes.

Tuo metu lietuviai pralaimėjo visus keturis mačus. Paskutiniame Tautų lygos rinktinių lange lapkritį mūsiškiai kausis su Kosovo ir Kipro futbolininkais. Abu mačai vyks išvykose.

Jeigu finišuos paskutinėje grupės vietoje, lietuviams grės kristi į patį paskutinį pagal pajėgumą Tautų lygos divizioną.

Mūsiškiams taškų antradienį iškovoti nepadėjo ir tai, jog būtent jie į priekį veržėsi pirmieji, kai po Justo Lasicko perdavimo iš kairiojo aikštės krašto varžovų futbolininkas sužaidė ranka. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog ji buvo priglausta, po VAR peržiūros škotas Nickas Walshas lietuvius apdovanojo baudiniu.

Jį mušti stojęs Armandas Kučys rumunų vartininką siuntė į kitą pusę ir užtikrintai vedė Jankausko komandą į priekį.

Visgi po kiek daugiau nei dešimties minučių, po kampinio, baudinys buvo skirtas ir į lietuvių vartus. Nors Razvano Marino smūgį Edvinas Gertmonas kliudė pirštų galais, tai nuo įvarčio neišgelbėjo.

Po chaotiško dvikovos starto rungtynių eiga apsilygino. Besibaigiant pirmajam kėliniui kelis pavojingus smūgius suorganizavo Vykintas Slivka ir Justas Laisckas, bet jie tikslo nepasiekė.

Antrajame kėlinyje tęsėsi atkakli kova, kol nuo Jankausko komandos 65-ą minutę nusisuko fortūna. Armando Kučio uždirbtą baudos smūgį atlikti stojęs Gvidas Gineitis sukirto kamuolį į tvorelę, o atšokusį kamuolį pasigriebęs Radu Dragušinas pasileido per visą aikštę bei su Dennisu Manu ir Denisu Dragušu surengė rezultatyvią ataką.

Besibaigiant rungtynėms mūsiškiai dar mėgino gelbėtis, tačiau pagriebti pirmojo taško nepavyko ir šįkart.

Lietuviai yra vieninteliai grupėje, mušę įvarčius į rumunų vartus, deja, tai apčiuopiamos naudos neatnešė abu sykius.

Standings provided by Sofascore

Pildoma.

Pasidalinti