Pirmas Kurtinaičio rinktinės namų mačas – Klaipėdoje

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Rimas Kurtinaitis (LKL nuotr.)

Lietuvos krepšinio federacija pranešė, jog pirmosios rinktinės namų rungtynės su Rimu Kurtinaičiu už vairo vyks Klaipėdoje.

Būtent „Švyturio“ arenoje lapkričio 24 d. įvyks Europos čempionato atrankos akistata su Šiaurės Makedonija.

Artėjančiame lange lietuviai su makedonais susitiks du kartus, o pirmasis jų mačas įvyks lapkričio 21 d.

„Šios rungtynės bus ypatingai įdomios ir svarbios dėl patekimo į 2025 metų Europos krepšinio čempionatą. Visus labai kviečiu atvykti, iš anksto įsigyti bilietus. Tikiu, bus ir graži šventė, ir graži pergalė“, – kalbėjo LKF prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

Praeityje Lietuvos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės tarpusavyje žaidė du kartus. 2013 m. Europos čempionate Slovėnijoje mūsiškiai grupės turnyre nugalėjo varžovus rezultatu 75:67. Dviem metais anksčiau, Lietuvoje vykusio Europos čempionato ketvirtfinalyje lietuviai turėjo pripažinti skaudų pralaimėjimą 65:67.

Kol kas Europos čempionato atrankos grupėje Lietuvos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą.

Lietuviai EČ atranką pradėjo pergale prieš lenkus, tačiau vėliau išvykoje krito prieš estus.

Mūšį dėl kelialapio į Europos čempionatą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigs 2025 m. vasarį, kai išvykoje lauks dvikova su Lenkija, o namuose – su Estija.

Į Europos čempionatą pateks po dvi geriausias grupių komandas.

2025 m. EČ vyks rugpjūčio 27 – rugsėjo 14 d. Latvijoje, Kipre, Suomijoje ir Lenkijoje. Atkrintamųjų mūšiai bus žaidžiami Rygoje.

Pasidalinti