Galingiems Vakarams per menkas „Kings“ vasaros pokytis

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Domantas Sabonis ir DeMaras DeRozanas. Scanpix nuotr.

Sakramento „Kings“ artėjantį sezoną siekdama vietos NBA atkrintamosiose varžybose vasarą atliko esminį ėjimą ir į savo gretas prisiviliojo DeMarą DeRozaną. 35 metų krepšininkas NBA lygoje turi net 21 taško karjeros vidurkį, tačiau stipriai abejojama ar DeRozano korta leidžia tikėtis Sakramentui geresnių rezultatų.

Praėjusį sezoną „Kings“ pateko į įkrintamąsias varžybas ir turėjo pripažinti Naujojo Orleano „Pelicans“.

JAV apžvalgininkams antrina ir NBA savaitinės laidos „Trigubas dublis“ vedėjas Rytis Vyšniauskas.

„Manau, kad tai yra mažą skirtumą lemiantis papildymas. Neabejotinai tai yra didesnė pavardė NBA lygoje. Tikrai negali sakyti, kad šis krepšininkas išgyvena saulėlydį. Jis vis dar demonstruoja pakankamai aukšto lygio krepšinį, bet aš nematau Derozano kaip žaidėjo, kuris prideda komandai papildomas dešimt ar penkiolika pergalių“, – teigė Go3 sporto komentatorius.   

IŠTRAUKA APIE DEROZANĄ:

Praėjusį sezoną DeRozanas žaidė Čikagos „Bulls“ ekipoje ir vidutiniškai rinko po 24 taškus.

„Bus įdomu stebėti kaip jis apsipras šiaip jau pakankamai nušlifuotoje Sakramento puolimo sistemoje, kur viskas sukasi aplink Domantą Sabonį ir De’Aroną Foxą. Nėra Derozanas tas tipinis kraštas, kuris stovės kampe ir lauks išsimesti metimą, – įžvalgomis dalijosi NBA kovų komentatorius Vyšniauskas.

– Jis daug į žaidimą įneša senesnio krepšinio. Mėgsta du prieš du situacijas, vienas prieš vieną, gali atakuoti iš vidutinio nuotolio po kamuolio varymosi. Kažkiek gali pasiūlyti ir žaidimo nugara į krepšį. Jis dažniau pradėjo išmetinėti tritaškius per pastaruosius kelerius metus, jau prisitaikydamas prie kitokio krepšinio.

Bet nematau, kad jis labai stipriai pakelia „Kings“ į kitą lygį. Daugiau mažiau komanda atrodo tokio pat pajėgumo. Galime galvoti apie Sakramento komandą atkrintamosiose. Kad pakovos dėl šeštos vietos ar žais įkrintamosiose.

Jie yra konkurencingi, bet jų didžiausia bėda kaip buvo ir praėjusiais metais išlieka, kad Vakarų konferencija yra beprotiškai stipri.“

Daugiau apie Sakramento „Kings“ komanda ir Domanto Sabonio vaidmenį naujausiame „Trigubo dublio“ epizode.

Pasidalinti