Apkartęs prisistatymas: pro šalį šaudęs Buzelis Čikagoje debiutavo pralaimėjimu

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Matas Buzelis (Scanpix nuotr.)

Mato Buzelio debiutas Čikagoje su „Bulls“ komandos marškinėliais nebuvo pats įsimintiniausias.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Billy Donovano treniruojama lietuvio komanda 121:124 namuose turėjo pripažinti Memfio „Grizzlies“ ekipos pranašumą.

Buzelis aikštėje praleido 23 minutes, per kurias pasižymėjo 5 taškais, 4 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir pirmajame kėlinyje Zachui Edey išrašytu bloku.

Būsimas Lietuvos rinktinės lyderis rungtynėse prametė pirmus 8 metimus iš žaidimo, o krepšys Buzeliui galiausiai atsirišo tik likus pusantros minutės iki mačo pabaigos, kuomet tritaškiu jis „Bulls“ prie varžovų artino per 2 taškus – 114:116.

Netrukus iš toli tinklelį skrodė ir Taleno Hortono-Tuckerio metimas ir “Bulls” buvo priekyje, tačiau „Grizzlies“ ekipoje iš toli pataikė ir Joao Pereira, o prasidėjusias paskutinės minutės taškų lenktynes laimėjo Memfio krepšininkai.

Kol kas per du pasiruošimo sezonui mačus 4 iš 17 metimų iš žaidimo pataikęs Buzelis vidutiniškai renka 7,5 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai su 24 taškais žaidė Jaylenas Wellsas, 20 taškų ir 9 atkovotus kamuolius surinko Jake‘as Laravia, tiek pat kamuolių sugriebęs Jay Huffas pridėjo 18 taškų.

Buzelio ekipoje su 28 taškais išsiskyrė Zachas LaVine‘as, Julianas Philipsas pasižymėjo 21 tašku ir 8 atkovotais kamuoliais.

Pasidalinti