Lietuvos rinktinės akmuo į Dariaus ir Girėno daržą: „Batai – pilni švino“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė
Lietuvos futbolo rinktinės mačas su Kosovo futbolininkais (BNS Foto nuotr.)

Lietuvos rinktinė UEFA Tautų lygoje taškų bado nenutraukė ir prieš Kosovo futbolininkus, o po pralaimėjimo mūsiškiai su strategu Edgaru Jankausku priešakyje pažėrė kritikos ir Dariaus ir Girėno vejai.

Į Kauną Jankausko rinktinė sugrįžo po daugiau nei keturių mėnesių pertraukos. Dariaus ir Girėno stadione mūsiškiai turėjo žaisti ir rugsėjo pradžioje, tačiau po dešimtis tūkstančių fanų rinkusių Edo Sheerano ir Jessicos Shy koncertų veja tapo kritinės būklės, o akistata su Kipru paskutinėmis akimirkomis buvo perkelta į Marijampolę.

Nors šįkart Dariaus ir Girėno stadionas buvo tinkamas rungtynėms, iš po futbolininkų batelių nuo pat rungtynių pradžios byrėjo žemės, o besibaigiant rungtynėms ir per televizijos ekranus vaizdas neatrodė estetiškai.

„Sunki buvo, – apie Dariaus ir Girėno stadiono kondiciją kalbėjo „Astana“ klubui atstovaujantis vidurio gynėjas Kipras Kažukolovas – Aikštė buvo nepalieta, ir pati žolė… Jautėsi, kad po koncertų ji dar nėra atsistačiusi. Norėtųsi futbolo stadioną turėti futbolui.“

Kartu su Kažukolovu ir Artemijumi Tutyškinu gynyba besirūpinęs Edvinas Girdvainis taip pat teigė, jog aikštės kokybė nenudžiugino ir galėjo prisidėti prie sunkių pirmų 20 minučių, po kurių į lietuvių vartus ir krito pirmasis Kosovo įvartis.

„Atlaikius pirmą varžovų bangą, pasidarė lengviau. Žinoma, aikštės kokybė neprisidėjo prie pozityvesnių pirmų minučių, bet visumoje atsilaikėme ir kilome toliau. Gaila, kad buvo neįskaitytas Gvido įvartis. Kiek žinau, nuošalė nebuvo didelė. Manau, kad žaidimas būtų pakrypęs dar kita linkme.

Tikrai turime potencialo ir, manau, ateityje, anksčiau ar vėliau, tos pergalės ateis“, – teigė Girdvainis.

Dalį kaltės dėl slogaus Lietuvos rinktinės starto rungtynėse Dariaus ir Girėno stadionui vertė ir pats Jankauskas, rūbinėje sulaukęs skundų ir iš kitų žaidėjų.

„Pradžia buvo slogi, galbūt prie to prisidėjo ir aikštės kokybė. Žaidėjai sakė, kad iš karto į kojas prisipylė švino. Kol bandėme prisitaikyti, išgyvenome sunkesnį periodą. Tada praleidome įvartį, kurį lėmė individualus meistriškumas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Čempionų lygos nugalėtoju su „Porto“ tapęs legendinis Lietuvos futbolininkas.

Apie aikštės kokybę užsiminė ir pirmą savo įvartį Lietuvos rinktinėje mušęs Paulius Golubickas. Tiesa, Vilniaus „Žalgirio“ saugo teigimu, kaltinti veją dėl pralaimėjimo būtų neteisinga.

„Neturiu priekaištų. Šiuo oru ir šiuo metu turime pakankamai geros kokybės aikštę. Žinoma, po kiek laiko ji kažkiek išsiaria, bet ir mes, ir varžovai žaidžia vienodomis sąlygomis. Kosovas nežaidė kitoje aikštėje, todėl versti kaltės tam nematau reikalo.“

Standings provided by Sofascore
Pasidalinti