Kančios krepšinis Pirėjuje baigėsi drama ir pirmu „Žalgirio“ pralaimėjimu

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 4 min skaitymo trukmė
Olympiacos - Žalgiris (zalgiris.lt nuotr.)

Andrea Trinchieri vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ po tragiško starto paskutinėmis rungtynių minutėmis Pirėjuje kūrė dramą, tačiau išvengti pralaimėjimo prieš „Olympiacos“ nesugebėjo.

Penktadienį žalgiriečiai prieš ambicingąją graikų komandą paskutinėmis minutėmis krito 68:74.

„Žalgiriui“ tai buvo pirmas pralaimėjimas šiame Eurolygos sezone, „Olympiacos“ – pirma pergalė.

Georgios Bartzoko auklėtiniai ekipą iš Lietuvos nugalėjo septintą kartą iš eilės.

Rungtynių pradžia „Žalgiriui“ susiklostė tragiškai – per pirmąsias 10 minučių kauniečiai sukrapštė vos 6 taškus, padarė tiek pat klaidų ir jau po pirmo kėlinio turėjo 15 taškų deficitą – 6:21.

Antrasis kėlinys taip pat nieko gero nežadėjo. Per kone 14 minučių žalgiriečiai pataikė tik 3 metimus iš 20, neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir jau atsilikinėjo 7:25. Visgi „Žalgiriui“ gyvybės pagaliau įkvėpė ne kas kitas, o netikėtai nuo pat antro kėlinio pradžios aikštelėje pasirodęs Lukas Lekavičius, pataikęs tritaškį.

Netrukus iš toli pataikė ir Alenas Smailagičius, „Olympiacos“ pradėjo irgi klysti, o žalgiriečiai į pertrauką žengė atsilikdami ne taip ir tragiškai – 24:35.

Per pirmus du kėlinius žalgiriečiai atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą, o Trinchieri komandos negelbėjo ir 11 puolime atkovotų šansų – antrais šansais „Žalgiris“ pelnė tik 3 taškus.

Po pertraukos kančios krepšinis tęsėsi abiems komandoms – atakos strigo, puolime pylėsi klaidos, o metimai toliau trankėsi į lankus. Visgi „Olympiacos“ pirmaujant 48:35 „Žalgiris“ baudų metimais susirinko 4 taškus, Smailagičius perėmė kamuolį, Sirvydis įkrovė iš viršaus ir Kauno ekipa prie graikų priartėjo per 7 taškus – 48:41.

Filipui Petruševui ir Mosesui Wrightui surinkus po 4 pražangas, Georgios Bartzokas buvo priverstas į aikštę leisti penkis mėnesius dėl stresinio pėdos lūžio nežaidusį Moustapha Fallas. 218 cm ūgio milžinas netrukus pelnė dvitaškį su pražanga ir nors jos nepataikė, Evanas Fournier nusiėmė kamuolį ir dvitaškiu „Olympiacos“ sugrąžino dviženklį pranašumą – 52:41.

Visgi trečią kėlinį tritaškiu uždarė Smailagičius, o ketvirtąjį taikliu tolimu metimu atidaręs Sylvainas Francisco „Žalgirį“ nuo varžovų artino jau per 6 taškus – 46:52. Deja, graikų komandai dviženklį pranašumą vėl atstatė tritaškius susmeigę Luca Vildoza ir Kostas Papanikolaou.

Paskutinę gyvybę „Žalgiriui“ likus puspenktos minutės ir atsilikinėjant 50:61 suteikė Deividas Sirvydis, po kurio trijų tikslių metimų iš toli iš eilės kauniečiai prie varžovų priartėjo per 5 taškus, o likus pustrečios minutės iki mačo pabaigos ir Lauryno Biručio dvitaškio – per 4. Likus pusantros minutės „Žalgiris“ jau kvėpavo graikams į nugaras – 65:67, bet pateikti sensacijos kauniečiams nepavyko.

„Žalgiris“ iš viso iš 70 metimų iš žaidimo penktadienį pataikė tik 22. Trinchieri komanda atliko tiek pat tritaškių, kiek ir dvitaškių – po 35.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai padarė 6 klaidas, tačiau per likusius tris – tik 5. Tuo metu „Olympiacos“ klaidų skaičius nuo 2 pirmajame kėlinyje išaugo iki 19.

Dramą Pirėjuje kūręs Sirvydis su 17 taškų buvo rezultatyviausias komandoje. Jaunasis „Žalgirio“ gynėjas prametė visus 7 pirmus tritaškius, tačiau tikslą pasiekė visi trys paskutiniai.

Vienintelis kitas dviženklį taškų skaičių rinkęs „Žalgirio“ žaidėjas buvo Francisco, pelnęs 13 taškų. Kaip ir Sirvydis, prancūzas surinko ir 14 naudingumo balų.

„Olympiacos“ į pergalę vedė Saša Vezenkovas, surinkęs 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų. Šeštadienį bulgaras turėtų tapti Eurolygos turo MVP.

15 taškų graikams pridėjo Fournier, 9 – Nigelas Williamsas-Gossas.

Pasidalinti