Fantastiško palaikymo sulaukusi Giedraičio „Crvena Zvezda“ vos neprisižaidė prieš Sedekerskio komandą

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Rokas Giedraitis ir Chima Moneke (Baskonia nuotr.)

Belgrado „Crvena Zvezda“ pirmosiose Eurolygos namų rungtynėse sulaukė stulbinančio palaikymo, o už tai Roko Giedraičio atstovaujama ekipa fanams atsidėkojo pergale prieš kito lietuvio komandą.

Trečiadienį antrojo turo rungtynėse „Crvena Zvezda“ 78:71 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu priešakyje ir pratęsė kol kas tobulą sezono startą.

Kone 20 tūkst. žmonių talpinančią areną užpildęs Belgrado klubas rungtynes nulaužinėti pradėjo ketvirto kėlinio starte, kuomet po atkarpos 6:0 įgijo rekordinę 16 taškų persvarą – 65:49.

Visgi tuomet Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai krito į gilią duobę, o antrus šansus besikūrusi „Baskonia“ spurtavo 13:1 ir likus 3 minutėms iki mačo pabaigos prie varžovų priartėjo per 4 taškus – 62:66. Visgi tuomet Donta Hallui bloką išrašęs Joelis Bolomboy nutraukė ir „Crvena Zvezda“ taškų sausrą – 68:62.

Per likusį laiką Pablo Laso auklėtiniai deficito panaikinti nepajėgė ir patyrė pirmą pralaimėjimą šiame Eurolygos sezone.

Giedraitis aikštelėje praleido kiek daugiau nei 14 minučių ir surinko 2 taškus, rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį, klaidą ir 0 naudingumo balų.

„Baskonia“ komandos kapitonas Sedekerskis per 28 minutes pelnė 8 taškus, atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius ir finišavo su 10 naudingumo balų.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias su 19 taškų buvo Isaiah Canaanas. Naudingesnis už jį buvo tik Bolomboy – 15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 2 blokai ir 17 naudingumo balų.

Standings provided by Sofascore

„Baskonia“ komandoje 19 taškų, 6 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 25 naudingumo balus surinko Chima Moneke.

Pasidalinti