Dėl pasą galimai klastojusio krepšininko „Real“ gali netekti dviejų titulų

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Marcusas Slaughteris (Scanpix nuotr.)

Ispanijos žiniasklaida praneša, jog dėl pasą suklastojusio buvusio krepšininko Marcuso Slaughterio „Real“ gali netekti dviejų trofėjų.

RAC1 duomenimis, Ispanijos teisėsauga jau yra išdavusi 39-erių Slaughterio suėmimo orderį.

Drama prasidėjo dar 2015 m., kuomet ACB lygoje komandos galėjo registruoti tik du ne iš Europos kilusius žaidėjus. Slaughteris tuo metu buvo registruotas kaip Pusiaujo Gvinėjos pilietis. Pagal laisvą prekybą nustatančio Cotonou susitarimo tarp Europos Sąjungos ir 79 Afrikos, Karibų ir Ramiojo vandenyno šalių, šios Afrikos valstybės žaidėjams buvo taikoma išimtis.

Visgi tokia išimtimi naudojosi ir kitas ACB lygos žaidėjas Andy Panko, o problema iškilo tuomet, kai pastebėta, jog jo ir Slaughterio pasų numeriai yra identiški. To paties agento paslaugomis besinaudojusiems žaidėjams pasai išduoti tame pačiame konsulate.

Negana to, 2015 m. jiems tapo paskutiniais Ispanijoje. Panko vėliau žaidė Prancūzijoje ir Meksikoje, o Slaughteris karjerą baigė 2021 m. atstovaudamas Atėnų AEK.

Pasak RAC1, jeigu žaidėjai bus pripažinti kaltais dėl pasų klastojimo, iš „Real“ gali būti atimti du titulai. 2015 m. Karališkasis klubas tapo Ispanijos lygos ir Ispanijos taurės nugalėtoju.

Pasidalinti