Mintis aiškiau pažadėjęs reikšti Trinchieri: „Žaisime prieš kiečiausią gynybą Europoje“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 7 min skaitymo trukmė
Andrea Trinchieri. Teodoro Biliūno/BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienį Pirėjuje kausis su vietos „Olympiacos“, o Andrea Trinhieri nespelia, kad tai yra viena sudėtingiausių sezono išvykų.

Prieš išvyką į Pirėjų Trinchieri spaudos konferenciją pradėjo nuo atsiprašymo dėl situacijos, kuri įvyko po rungtynių su Vilniaus „Rytu“. Treneris atsiprašė žurnalisto Tautvydo Kubiliaus ir pažadėjo ateityje savo mintis reikšti aiškiau.

„Matau, kad viskas pasisuko bloga linkme. Aš atsiprašau. Labai rimtai priėmiau savo darbą. Treniruoju legendinę, istorinę komandą, gyvuojančią 80 metų. Mes turime neįtikėtiną palaikymą iš bet kokios lyties, bet kokio amžiaus sirgalių. Jaučiu tai savo oda kiekvieną dieną.

Negaliu sau leisti būti skaldytoju. Negaliu kelti nesutarimų. O tai nutiko. Dar kartą atsiprašau, kaip viskas išsirutuliojo. Neturiu jokių intencijų ką nors įžeisti ar įskaudinti. Bet galiu nesutikti su klausimų turiniu.

Nelabai svarbu, ką aš galvoju. Svarbu – kaip buvo priimti mano žodžiai. Tai mano kaltė. Mano žodžiai buvo priimti neteisingai. Tikrai norėčiau kalbėti lietuviškai, nes tai labai turtinga kalba. Tikrai turiu rasti kitokių būdų išreikšti savo mintis.

Aš labai stengiuosi, bet jūsų kalba sunki. Galiu pasakyti 50-60 žodžių lietuviškai, bet savęs išreikšti dar negaliu. Aš negaliu matyti situacijos per rakto skylutę, turiu matyti didelį paveikslą. Nesugebėjau perduoti žinutės ir dėl to atsiprašau.

Pasistengsiu save reikšti kitokiais būdais, kad viskas būtų labai aišku. Nieko asmeniško su Tautvydu nėra. Vis dar stipriai nepritariu klausimams, bet mes abu dirbame savo darbus. Neturime visada sutarti. Bus situacijų, kai ir vėl nesutarsime. Bet reikalai taip pakrypti nebegali. Tai mano kaltė.“

Klabėdamas apie penktadienio varžovą, italas pabrėžė, kad Pirėjo klubas demonstruoja geriausią gynybą Europoje, o žalgiriečiai dar yra savęs paieškose.

„Tai viena iš sunkiausių išvykų. „Oly“ – viena iš geriausių komandų. Mūsų jausmai dvejopi – puiki pergalė prieš „Barcą“ ir varganos rungtynės sekmadienį. Turime persigrupuoti, sužaisti labai protingai. Turime būti pasirengę žaisti prieš kiečiausią gynybą Europoje. Turime išlaikyti savo stilių. Jų žaidimas yra labai specifinis, labai fiziškas, kietas. Ši sistema geba sunaikinti daugelį puolimų. Tai bus raktas į rungtynes.

Reikia, kad keli žaidėjai rastų savo vaidmenis komandoje. Mes esame labai nauji, dar ieškome savo chemijos. Vieną dieną atrodo, kad ją jau radome, o už poros dienų pametame. Tikiu, kad taip bus iki gruodžio.

Taip nutinka, kai pakeiti žaidimo būdą, pakeiti svarbius žaidėjus. To aš tikėjausi. Žinoma, sekmadienį tikėjausi šiek tiek geresnio žaidimo, bet parodėme reakciją. Tai yra labai geras dalykas. Grįžome nuo -20 iki -2. To neužteko, bet turime ilginti geras atkarpas ir trumpinti blogas.“

– Ar matote pokyčių Sašos Vezenkovo žaidime?

– Vezenkovas yra genijus. Jis yra europietiškasis Klay’us Thompsonas, galintis pelnyti 30 taškų, nesumušęs kamuolio. Tai labai reta. Jis vienaragis, esantis vienas toks. Dengti jį yra galvos skausmas treneriui, žaidėjams, visiems.

–Ko galite pasimokyti iš „Fenerbahče“ gynybos, kuri leido Vezenkovui atlikti vos 6 metimus?

– Jie žaidė labai geras rungtynes ir baudos aikštelėje turi Bobaną Marjanovičių. Su juo tu gali rungtyniauti kitaip aplink tritaškio liniją. Gali bet kada įvesti kamuolį į baudos aikštelę. Vezenkovas yra neįtikėtinai geras, įveikiant tave ties tritaškiu ir užsibaigdamas iš po krepšio. Netikiu, kad galime padaryti panašų dalyką kaip „Fenerbahče“, nes komandų sudėtys yra skirtingos.

– Ar Evanas Fournier bus silpna vieta „Olympiacos“ gynyboje?

– Nebus. Jų gynybos sistema yra unikali. Ji padaryta taip, kad silpnų vietų gynyboje nebūtų. Jie turi geriausią pagalbų sistemą Europoje. Nematau ten silpnų vietų.

– Ar lengvina užduotį tai, kad varžovai neturės Nikola Milutinuvo ir Moustapha Fallo?

– Tikiu, kad Mosesas Wrightas ir Filipas Petruševas žaidžia labai gerai. Žaidimas kažkiek keičiasi. Dabar jie turi daugiau opcijų puolime. Jie susigrąžino Vezenkovą ir išlaikė visus aukštaūgius.

Jie yra sutverti pagaliau laimėti. Smagu stebėti iš šalies jų reakciją. Pralaimėję kelis finalo ketvertus paeiliui jie investavo dar daugiau, susigrąžino savo geriausią žaidėją. Jie yra misijoje laimėti Eurolygos titulą. Turėsime dėvėti šalmą ir puikiai suprasti, kokio žaidimo lygio bus tikimąsi abejose aikštės pusėse.

Turime sužaisti geriausias įmanomas rungtynes. Jei jie žais gerai, o mes nežaisime nuostabiai, rungtynės bus jų pusėje.

– Kaip reagavote į Šaro į Bartzoko konfliktą?

– Abu treneriu pažįstu. Žinau, kiek aistros jie įdeda į savo darbą. Žinau, kokie tai velniškai geri treneriai. Neabejoju, kad gero vyno butelis išspręstų šią problemą.

– Kokią komandos reakciją pamatėte pirmoje treniruotėje po sekmadienio rungtynių?

– Neturėjome laisvadienio, analizavome rungtynes. Reakcijos visada būna vienodos. Mano darbas yra padarytų, kad tai tęstųsi. Norėčiau, kad mano komanda reaguotų rungtynėse, o ne treniruotėje. Norėčiau, kad suvoktų, kodėl tai atsitiko, kad neleistume tam atsitikti ir vėl.

Lengva po rungtynių turėti reakciją, sunkiau ją turėti rungtynių metu. Mes labai stipriai pabaigėme rungtynes. Tai buvo reakcija.

– Ką galite patarti Ignui Brazdeikiui, kad neperdegtų, rungtyniaudamas prieš buvusią komandą?

– Jei turėčiau atsakymą, įkurčiau startuolį ir uždirbčiau milijonus. Visi yra skirtingi, visi skirtingai nusiteikia rungtynėms su buvusia komanda. Tas pats žaidėjas gali turėti skirtingus nusiteikimus skirtingais metais.

Kiekvienas sezonas yra naujas. Net jei pasiliksi visus žaidėjus iš praėjusio sezono, tu vis tiek turėsi naują komandą, naujus žaidėjus. Aš stebiu situaciją. Aš jam patarsiu nedegti žvakės iš abiejų pusės. Liepsna gal ir būna stipresnė, bet ji trunka dvigubai trumpiau.

– Ar yra tikimybė išvysti Brady Maneką rungtynėse?

– Ne. Šiandien tokios tikimybės nėra. Rytoj – nežinau. Šiandien – ne.

– Kodėl Alenas Smailagičius turi tokį sunkų startą?

– Nežinau. Turiu idėjų, bet aiškaus paveikslo dar neturiu.

– Ar prie komandos pasijungus pasveikusiam Keenanui Evansui „Olympiacos“ taps nenugalima?

– Jis yra neįtikėtinas žmogus. Visada turės vietą mano širdyje, pirmiausia dėl to, koks jis yra žmogus ir tik po to, koks yra žaidėjas. Jį sutikęs apsikabinsiu su didžiuliu malonumu.

Mano nuomone, „Olympiacos“, „Panathinaikos“ ir „Fener“ yra trys geriausios komandos šiuo metu. Bet tai nereiškia nieko. Svarbu tik, kas bus geriausi gegužę.

Pasidalinti