„Žalgirio“ tikrasis veidas, NBA vyrukai ir pirmieji Eurolygos įspūdžiai

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė

Naujausiame „Eurolygos ambasados“ epizode buvo aptartas pirmasis Eurolygos turas, nustebinęs netikėtais rezultatais ir pro kraštus besiveržusiomis aistromis, kurias svarstys lygos drausmės komitetas.

Susigulėjus emocijoms po pergalingo Kauno „Žalgirio“ starto Eurolygoje krepšininkas Martynas Gecevičius tikino, kad tiesiog reikia džiaugtis iškovotu tašku, kurio niekas negalėjo reikalauti

„Prieš sezoną niekas neskaičiuoja „Barcos“ tarp tų komandų, kurias turi nugalėti. Aš tai skaičiuoju kaip ekstra pergalę. Gali skaičiuoti Paryžių, „Maccabi“ gal šiemet, „Crvena Zvezda“ nežinau ar gali, ALBA gali skaičiuoti.

Bet pergalė prieš Barseloną – tai yra visiškai ekstra pergalė. Pradėti sezoną tokia pergale, kai žinai, kad laukia trys išvykos iš eilės – tai yra tikrai geras startas“

Žalgiriečiai į savo krepšį praleido vos 67 taškus ir kartu su Stambulo „Anadolu Efes“ pirmajame ture parodė geriausią gynybos rezultatą lygoje. Vis tik, tikinti, kad Trinchieri kariauna garsės geležine gynyba neleidžia 91 Vilniaus „Ryto“ pelnytas taškas Lietuvos derbyje.

„Faktas, kad „Žalgiris“ labai gerai gynėsi, bet reikia pripažinti, kad ir „Barcelona“ gerų metimų nesusimetė. Naivoka būtų po vienerių rungtynių galvoti, kad „Žalgiris“ dabar laikys varžovus iki 70 taškų.

Bus pasitikrinimas dabar Graikijoje, Pirėjuje. „Olympiacos“ sulaikyti iki 70 taškų būtų jau įspūdinga. Būčiau tikrai sužavėtas, bet tokius skaičius išlaikyti yra labai sudėtinga,“ – išvadų daryti neskubėjo Gecevičius.

Taip pat laidoje buvo apžvelgtos visos pirmojo turo rungtynės bei įvertinti komandų pokyčiai, pasikeitę lyderiai ir skirtingi Lietuvos krepšininkų vaidmenys.

Dėmesio gavo ir Facundo Campazzo akių draskymas lietuviui teisėjui Sauliui Račiui bei Šarūno Jasikevičiaus piktys, išlietas Georgio Bartzoko atžvilgiu.

Daugiausiai kritikos sulaukė ir vėl nuviliantis milžiniškais pinigais disponuojančios Milano „Emporio Armani“ žaidimas. Gecevičius prisipažino, kad „dizainerių“ rungtynės Monake buvo vienintelės ture, kurių jis nepažiūrėjo iki pabaigos.

Visa laida:

00:00 – Įžanga
00:41 – Susigulėjusios mintys apie „Žalgirį“
04:14 – „Barcelona“ pajėgumas
06:17 – Alba VS Pao
09:08 – Grigonio minutės
10:60 – Kaip Pao atrodo Lorenzo?
11:60 – Yurtseveno debiutas Pao
12:37 – Ar Alba nustebins šį sezoną?
13:13 – Čempioniškasis Pao
14:06 – Monaco VS Armani
18:05 – DMo startas
18:26 – Kaip atrodė Korkmazas?
19:36 – Baskonia VS Partizan
25:55 – Bayern prieš verkiantį Real
33:30 – Rokelio startas Maccabi
37:15 – Virtus VS Efes
40:59 – Paryžiaus debiutas Eurolygoje
43:53 – Roko Giedraičio pirmas turas
45:19 – Fenerbahce ir Olympiacos mūšis bei trauma
51:40 – Šaro pretenzijos Barzokui
53:27 – 2as turas

Pasidalinti