„Monaco“ akiratyje – Tel Avivo klubus dominęs amerikietis

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Antonio Blakeney. Scanpix nuotr.

Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ nuo pat sezono pradžios susidūrė žaidėjų sveikatos problemomis ir aktyviai rinkoje dairosi pastiprinimo.

Monako komandai padėti negali skambiausias vasaros pirkinys Nickas Calathesas, o pirmose Eurolygos rungtynėse traumą patyrė ir kitas naujokas Furkanas Korkmazas.

Sekmadienį vietinėje lygoje buvo patirtas skaudus pralaimėjimas principiniams varžovams iš Vilerbano. Po 71:88 pralaimėto mačo komandos strategas Saša Obradovičius teigė, jog yra akivaizdu, kad komandai reikia pastiprinimo.

Prancūzų „Lequipe“ teigimu Monako ekipos ofisas sunkiai dirba, kad patenkintų trenerio norą. Komanda atidžiai seka Antonio Blakeney situaciją.

Anksčiau Izraelio spauda skelbė, kad krepšininkas domino ir Tel Avivo „Maccabi“ bei „Hapoel“ komandas.

2017 metais Čikagos „Bulls“ debiutavęs Blakeney daugiau laiko leido G lygoje, kur rinko po 32 taškus ir 6,7 atkovoto kamuolio. Viso per du sezonus NBA lygoje žaidėjas žengė 76 kartus, ant parketo vidutiniškai praleido po 15 minučių ir rinko po 7,5 taško.

Neįsitvirtinęs NBA Blakeney persikėlė į Kiniją, kur pirmajame savo sezone rinko po 34,8 taško, 8 atkovotus kamuolius ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

2022 metais krepšininkams persikėlė į Izraelį, kur apsivilko „Hapeol Beer Sheva“ komandos marškinėlius. Vietos pirmenybėse Blakeney sužaidė tik 4 mačus, per kuriuos rinko po 24,5 taško.

Pastaruosius du sezonus amerikietis vėl praleido Kinijoje ir abiejuose turėjo didesniu nei 30 pelnytų taškų vidurkius.

Pasidalinti