Pirmasis LKLasiko – su aiškiu favoritu: „Psichologinė būsena vienareikšmiškai geresnė „Žalgirio“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė
Lukas Lekavicius ir Margiris Normantas. Pauliaus Paleckio/BNS nuotr.

Šiandien įvyks pirmoji naujojo sezono „Betsafe LKL“ grandų akistata – titulą ginantys Vilniaus „Ryto“ krepšininkai sostinėje, „Twinsbet“ arenoje stos į kovą su Kauno „Žalgiriu“.

Komandos pirmą 2024-2025 metų sezono kaktomušą pasitinka skirtingomis nuotaikomis. Žalgiriečiai neturėjo didesnių sunkumų pirmose trejose vietinių pirmenybių rungtynėse, o ketvirtadienį pergalingai pradėjo ir sezoną Eurolygoje, patiesdami vieną iš turnyro favoričių, „Barcelona“ komandą.

Tuo tarpu, Giedriaus Žibėno auklėtiniai gavo niuksą jau pirmose Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse, kuomet „Jeep“ arenoje turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą. Analogiškai prasidėjo ir batalijos Europoje – pralaimėjimas Italijoje „Pallacanestro“ ekipai ir pratęsta nemaloni serija. „Rytas“ pergalingai pradėti kovų Čempionų lygoje nesugeba jau penktus metus iš eilės.

Martynas Gecevičius psichologinį žalgiriečių pranašumą laiko faktoriumi rungtynėse ir neabejoja, kad atsipalaiduoti jiems neleis nesėkmė praėjusio sezono finale bei ją tikrai priminsiantis Andrea Trinchieri.

„Neabejoju, kad bus akcentuojamas pralaimėjimas finaluose. Arena turėtų būti pilna, atmosfera irgi kažkiek priduos. Neabejoju, kad Trichieri vis dar skauda, greičiausiai jam skauda labiausiai po praeitų metų, nes tai buvo pirmas sezonas, o jis žino, kur atvažiavo. Pats treneris tą dažnai sako, kur jis čia yra ir ką komanda turi padaryti.

Tas akcentas tikrai bus., kol dar viskas neįsivažiavo pilnu tempu. Psichologinė būsena vienareikšmiškai yra geresnė „Žalgirio“. „Rytas“ atrodė labai prastai Italijoje. Penktus metus negali laimėti pirmų rungtynių Europoje.

Tiesa, kad „Rytas“ visada geriau atrodo prieš „Žalgirį“, kai yra underdogai, niekas neslegia. Kaip „Žalgiris“ kibo į atlapus „Barcai“, taip dabar „Rytas“ kibs „Žalgiriui“, kuris, mano manymu, yra stiprus šio mačo favoritas. Nustebčiau, jei „Žalgiris“ į šitas rungtynes nepažiūrėtų rimtai. Vilniuje, sezono pradžioje, po to, kaip viskas baigėsi praėjusiais metais.“

Kauno komandą stipria favorite laiko ir lažybų bendrovės. „Casino Admiral“ Trinchieri auklėtinių pergalės tikimybę vertina apie 70 proc. Kauniečiams prognozuojama pergalė 6-7 taškų skirtumu.

Komandų tarpusavio akistatos praėjusiame sezone parodė, kad reguliariajame sezone įrodytas pranašumas mažai ką reiškia vasaros pradžioje, atėjus lemiamų susitikimų laikui. Visus 3 kartus „Rytą“ sezone įveikę žalgiriečiai namų aikštės pranašumą prarado jau pirmose finalo serijos rungtynėse, o galiausiai ir užleido nugalėtojų sostą savo amžiniesiems priešininkams.

Nepaisant to, lygos grandų akistata visada kaitina krepšinio gerbėjų aistras, o bilietai į šį mačą jau yra iššluoti. Rungtynių pradžia – 16:50 val.

Pasidalinti