Kariniauskas: „Su Kurtinaičiu rinktinėje užklasinių veiklų nebus“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Vaidas Kariniauskas (Wolves nuotr.)

Su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda į Bulgariją Europos taurės susitikimui išvykstantis Vaidas Kariniauskas prabilo apie laukiantį mūšį su Tel Avivo „Hapoel“ žvaigždėmis ir bręstantį Rimo Kurtinaičio paskyrimą vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu.

Į Bulgariją „Wolves“ išvyksta po dviejų iš eilės pralaimėjimų prieš Stambulo „Bašahčehir“ ir Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau sostinės ekipos gynėjas tiki, kad prieš „Hapoel“ komandai gali pavykti reabilituotis.

„Visur, – apie tai, kur antradienio varžovai yra grėsmingiausi, trumpai ir aiškiai atsakė Kariniauskas. – Krepšinį tikriausiai vis tiek sprendžia gynėjai. Pavardės jų geros, tačiau kol kas dar nežaidžia taip, kaip gali. Manau, kad jie turi ginklų ir gynėjų, ir puolėjų grandyse. Marcusas Fosteris ir Patrickas Beverley yra tikrai geras duetas, bet bandysime juos kažkaip stabdyti.

Pataisėme tam tikras klaidas ir bandysime laimėti.“

– Kokios buvo tos klaidos pastarosiose rungtynėse?

– Nemažai jų buvo ir gynyboje, ir puolime. Daugiausiai jų darėme gindamiesi, buvome per mažai fiziški. Turime jo rodyti daugiau, kad galėtume daugiau pulti nei gintis.

– Apie Fosterį galbūt daugiau patarimų žaidėjai duoda treneriui?

– Yra trenerių ir iš praėjusio sezono. Jie viską žino.

– Ar turite kokių nors likusių asmeniškumų su Marcusu po praeito sezono?

– Neturime. Jis buvo „Ryto“ žaidėjas, dabar – „Hapoel“.

– Praėjusią savaitę praktiškai patvirtintas Rimo Kurtinaičio paskyrimas Lietuvos krepšinio rinktinės treneriu. Ko galima dabar laukti iš rinktinės?

– Dirbau su treneriu Italijoje prieš aštuonerius metus. Jo stiprybės yra greitas puolimas, daug tritaškių, manau, kad antri numeriai turėtų atlikinėti daug metimų. Manau, kad jis visus sustatys į savo vietas, nebus kažkokių užklasinių veiklų. Jis yra tikrai geras treneris ir jam linkiu sėkmės.

– Ar tikite, kad su juo rinktinė gali grįžti į elitą?

– Pamatysime vasarą, kiek tai yra realu. Tikiuosi, kad tai įvyks ir rinktinė laimės medalius, o kaip bus – pamatysime.

Pasidalinti