Wallace’o debiutas paženklintas užtikrinta „Žalgirio“ pergale

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Tyrone'as Wallace'as (zalgiris.lt nuotr.)

Kauno „Žalgiris“ pratęsė sėkmingą pasirodymą „Betsafe-LKL“ sezono starte.

Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje 93:72 susitvarkė su Jonavos „CBet“, kuriai tai buvo antrasis pralaimėjimas iš eilės.

Šiame mače kauniečių gretose debiutavo Tyrone’as Wallace’as, kuris dėl blauzdos traumos praleido pasiruošimą sezonui. Starto penkete susitikimą pradėjęs amerikietis per 14 minučių pelnė 10 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 9 naudingumo balus.

Rungtynėms registruotas nebuvo Bryantas Dunstonas.

Deividas Sirvydis atidarė mačą taikliu tolimu metimu, tačiau jonaviečiai neleido „Žalgiriui“ pabėgti į priekį. Visą pirmą ketvirtį kova vyko taškas į tašką, o Lauryno Biručio baudos metimai suteikė Kauno ekipai trapią persvarą – 22:20.

Antrasis ketvirtis vyko permainingai. Nors „Žalgiris“ pradėjo penkiais taškais be atsako (27:20), šeimininkams greitai pavyko ištirpdyti deficitą. Kėlinio viduryje nuo suolo pakilęs Wallace’as pelnė 7 taškus iš eilės ir davė gerą toną savo komandai, kuri į pertrauką išėjo turėdama dviženklį pranašumą – 46:36.

Antrosios rungtynių dalies pradžioje žalgiriečiai dar labiau padidino savo pranašumą (51:36), šeimininkams atsitiesti nepavyko ir trečiojo kėlinio pabaigoje Kauno ekipa ėmė triuškinti savo varžovus – 70:48.

Lemiamas ketvirtis tapo formalumu, jonaviečiai nesugebėjo sumažinti atsilikimo ir „Žalgiris“ pasiekė triuškinamą pergalę.

Nugalėtojų gretose dvigubu dubliu pasižymėjo Alenas Smailagičius. Serbas pelnė 10 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 21 naudingumo balą.

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniavo Laurynas Birutis, finišavęs su 15 taškų, 4 atkovotais kamuoliais ir 19 naudingumo balų.

„CBet“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo dvigubą dublį (11 taškų, 11 atkovotų kamuolių) surinkęs Aurimas Majauskas. Puikiai jam talkino Bogdanas Blyzniukas, pasižymėjęs 10 taškų ir 9 atkovotais kamuoliais.

Kitas rungtynes kauniečiai žais artėjantį sekmadienį, kuomet išvykoje susikaus su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“. Tuo metu jonaviečių laukia išvyka į Klaipėdą ir akistata su „Neptūnu“.

„CBet“: Erikas Venskus 13 (3/11 metimai), Dominicas Brewtonas 12, Aurimas Majauskas 11 (11 atk. kam.), Bogdanas Blyzniukas (9 atk. kam.) ir Martynas Arlauskas – po 10.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 15, Deividas Sirvydis 14 (4/5 trit.), Ignas Brazdeikis 13, Sylvainas Francisco 11, Tyrone‘as Wallace‘as ir Alenas Smailagičius (10 atk. kam., 21 n.b.) – po 10.

Pasidalinti