Platini siūlo futbolo revoliuciją: išmesti vieną žaidėją ir perdavimus atgal

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Michelis Platini (Scanpix nuotr.)

Futbolo žiūrimumu susirūpinęs buvęs FIFA viceprezidentas Michelis Platini pateikė savo revoliucines idėjas.

Pastaraisiais metais FIFA sulaukia pačių įvairiausių siūlymų, kaip būtų galima padaryti futbolą patrauklesniu ir didinti jo populiarumą tarp jauniausių auditorijų.

Koridoriuose pastoviai aidi tokios idėjos kaip naikinti nuošalės taisyklę, kelioms ar keliolikai minučių šalinti žaidėjus, o vietoje pratęsimų iškart keliauti prie baudinių serijų, juos atliekant iš už baudos aikštelės ribų.

Savų siūlymų turi ir Platini. Tiesa, jie yra gerokai drastiškesni.

„Viena iš mano idėjų būtų vienos komandos žaidėjų skaičių aikštėje mažinti nuo 11 iki 10. Futbolas 11 prieš 11 žaidžiamas nuo 1900 m. Tada futbole buvo gerokai mažiau bėgiojimo, žaidėjai buvo mėgėjai ir treniravosi kur kas mažiau, buvo fiziškai silpnesni, lėtesni.

Manau, kad sumažinus žaidėjų skaičių atlaisvintume žaidimą. Futbolas būtų patrauklesnis, taip pat matytume daugiau žaidimo 1 prieš 1“, – kalbėjo Platini.

69-erių prancūzas futbolo greitinimui pasiūlė atsisakyti ir perdavimų atgal.

„Mano kartos žmonės futbolo žiūri vis mažiau. Vaikai – taip pat. Jie tiesiog nemato savęs šiame žaidime. Šiandien turime daugiau perdavimų atgal nei į priekį, viena komanda kamuolį kontroliuoja per ilgai. Nekritikuoju, tiesiog sakau, kad senesnės kartos matydavo daug daugiau atakuojančio futbolo“, – pabrėžė Platini.

Pasidalinti