Grėsmė Anglijos rinktinei: UEFA gali pašalinti iš būsimo Europos čempionato

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Anglijos futbolo rinktinė. Scanpix nuotr.

UEFA perspėjo Jungtinės Karalystės kultūros sekretorę Lisą Nandy, jog planai įkurti futbolo priežiūros instituciją galėtų sukelti grėsmę Anglijos dalyvavimui Europos čempionate, kurį ji rengia kartu su Airija.

Įstatymo projektas, pristatytas liepos mėnesį, numato kurti instituciją, kuri prižiūrėtų penkias pagrindines vyrų futbolo lygas ir siektų apsaugoti klubus, užtikrinant jų finansinį tvarumą.

BBC praneša, jog UEFA generalinis sekretorius Theodore’as Theodoridis Lisai Nanady atsiuntė laišką, kuriame įspėjo dėl vyriausybės įsikišimo į sportą galimų pasekmių.

„Didelis susirūpinimas kyla dėl vieno iš pagrindinių UEFA reikalavimų, kuriame nurodoma, kad vyriausybė neturėtų kištis į futbolo valdymą.

Turime specifines taisykles, apsaugančias nuo tokio kišimosi, siekiant garantuoti sporto autonomiją ir varžybų sąžiningumą. Didžiausia sankcija galėtų būti federacijos pašalinimas iš UEFA ir komandų pašalinimas iš varžybų“, – laiške rašė Theodoridis.

Tokios sankcijos galėtų užkirsti kelią ne tik Anglijos rinktinei dalyvauti čempionate, bet ir „Premier“ lygos klubams dalyvauti Europos turnyruose.

Pasidalinti