Karštą atmosferą žadantys kroatai į Lietuvos tenisininkus žiūri atsargiai: „Privalome juos gerbti“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Kroatijos teniso federacijos nuotr.Foto Mario Ćužić/HTS

Jau penktadienio vakarą Varaždino mieste Lietuvos teniso rinktinės laukia intriguojanti akistata su kroatais.

Daviso taurės Pasaulio pirmos grupės akistatą atidarys geriausio Lietuvos tenisininko Viliaus Gaubo ir šį sezoną traumų kamuoto Borna Gojo dvikova 18:00 val. Lietuvos laiku. Šį mačą, kaip ir visus kitus, teniso fanai galės stebėti BTV kanale.

Pirmą kartą po daugiau nei dešimtmečio pirma Lietuvos rinktinės rakete bus būtent Gaubas. Nors mūsiškis už 26-erių kroatą pasauliniame reitinge yra pustrečio šimto pozicijų aukščiau, ne vieną skambią pergalę per savo karjerą iškovojęs Gojo favorito statusą priskiria sau ir visai Kroatijos rinktinei.

„Žaisti už Kroatijos rinktinę visada yra milžiniška garbė. Jų pusėje stovės jaunas ir talentingas žaidėjas, pastaruoju metu demonstruojantis tikrai gerą formą. Išanalizavome jį, peržiūrėjome kelis mačus, nes tarpusavyje su juo dar nėra tekę susitikti.

Manau, kad esame pasiruošę gerai. Reitingai mūsų atveju nieko nereiškia. Viskas bus pasakyta rytoj korte“, – kalbėjo 439-oji pasaulio raketė, pernai „US Open“ čempionate pasiekusi aštuntfinalį.

Tai bus pirmas Kroatijos ir Lietuvos rinktinių susitikimas Daviso taurėje. Jų spalvas ginsiantys tenisininkai nėra susitikę ir turnyruose.

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, jog po nugaros traumos nespėjęs atsigauti Ričardas Berankis antrajame mače savo vietą užleis Edui Butvilui (ATP-368), kuriam teks grumtis su pajėgiausiu kroatų atstovu Varaždine Duje Ajdukovičiumi (ATP-105).

„Borna Daviso taurėje turi daug patirties, tad gerai, jog jis žais pirmas. Kalbant apie mano varžovą, aš jį šiek tiek stebėjau pastarajame turnyre, vakar jį išanalizavome. Manau, jog mums nereikėtų bėgti nuo to fakto, jog esame favoritai, tačiau Daviso taurėje lengvų mačų nebūna“, – pabrėžė Ajdukovičius.

Tai, jog kroatai yra akistatos favoritai, tikino ir jų kapitonas Velimiras Zovko.

„Praėjusį kartą atmosfera Varaždine buvo neįtikėtina. Tikiu, kad panašiai bus ir rytoj. Lietuviai yra pavojingi, turi du jaunus žaidėjus ir vieną patyrusį. Privalome gerbti juos ir demonstruoti savo geriausią tenisą. Nesikratome favoritų statuso, tačiau Daviso taurė dažnai būna nenuspėjama. Žinoma, tikimės, jog pavyks iškovoti pergalę“, – teigė Zovko.

Pasidalinti