Nyderlandai kaltę verčia juodą dėmę biografijoje turinčiam teisėjui: „Viską pasako“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Nyderlandų rinktinė (Scanpix nuotr.)

Ronaldo Koemano vadovaujamai Nyderlandų rinktinė ilgą sausrą be Europos čempionatų finalų mėgins nutraukti po ketverių metų Airijoje.

Vokietijoje solidžiai žaidusiai rinktinei šiemet to padaryti nepavyko – trečiadienio vakarą Nyderlandai paskutinėmis minutėmis praleido lemiamą įvartį ir 1:2 krito prieš Anglijos futbolininkus.

Koemano komanda į priekį po puikaus Xavi Simonso smūgio 7-ą minutę veržėsi pirmieji, tačiau Nyderlandų džiaugsmas ilgai netruko.

Jau 17-ą minutę į rinktinės vartus po kontraversiško epizodo buvo skirtas 11 m baudinys, o jį užtikrintai realizavo Harry Kane’as.

Sprendimą skirti baudinį „nepadoriu“ pavadino net Anglijos rinktinės legenda Garry Neville’as. Pasak jo, Denzelis Dumfriesas niekaip netrukdė Kane’o smūgiui, o pastarasis labiau koją sukirto į varžovą nei buvo nublokštas ant žemės.

Savo abejonių baudiniu neslėpė ir Nyderlandų rinktinės kapitonas Virgilas Van Dijkas.

„Nežinau, ką pasakyti. Nežinau, ar išvis turėčiau kažką sakyti. Jau sakiau mūsų žiniasklaidai, kad viską pasako faktas, kad teisėjas po švilpuko greitai dingo iš aikštės ir neturėjo laiko net paspausti rankai.

Sunku priimti šį pralaimėjimą. Tam tikrais momentais galėjome mušti ir mes, bet nepasisekė. Tokia baigtis yra skaudi. Turėjome svajonę ir tikėjome, kad galime ją įgyvendinti čia“, – kalbėjo Van Dijkas.

„Liverpool“ ekipos lyderis priekaištų turėjo net tik kartą už kyšio ėmimą baustam teisėjui, bet ir UEFA.

„Nežinau, jie vis keitinėja taisykles, kurios gali turėti daug įtakos rezultatams. Bet negaliu šnekėti apie kitus. Pirmiausia turime pažiūrėti į save“, – kalbėjo kapitonas.

Pasidalinti