D grupės favoritų akistatoje – pirmosios nulinės lygiosio EČ

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
N'Golo Kante (UEFA nuotr.)

Pagrindiniai D grupės favoritai Prancūzijos ir Nyderlandų futbolininkai tarpusavio mače išsiskirstė taikiai.

Penktadienį Ronaldo Koemano ir Didier Deschamps’o auklėtiniai sužaidė nulinėmis lygiosiomis.

Rezultatas 0:0 fiksuotas pirmą kartą šiame Europos čempionate. Ankstesnėse rungtynėse būdavo mušamas bent įvartis.

Nyderlandai šioje akistatoje aukojo kamuolio kontrolę ir iniciatyvą atidavė prancūzams, tačiau šiems pozicinėse atakose sukelti didelių problemų Bartui Verbruggenui nesisekė. Pastebimiausias Prancūzijos gretose buvo Madrido „Atletico“ puolėjas Antoine’as Griezmannas, bet jo asmeniniai ir komandos draugams kurti šansai įvarčiais nevirto.

Įpusėjus antrajam kėliniui kamuolys buvo atsidūręs prancūzų vartuose, tačiau sau puikiai pažįstamame „RB Leipzig“ stadione žaidusio Xavi Simmonso įvartis atšauktas dėl to, jog nuošalėje buvęs Denzelis Dummfriesas galėjo trukdyti vartininkui atremti smūgį.

Dechamps’as šiame mače vertėsi be didžiausios prancūzų žvaigždės Kyliano Mbappe. Pirmajame mače su austrais nosį susilaužęs „Real“ žaidėjas kiurksojo ant suolo, tačiau į aikštę mestas nebuvo.

Nulinės lygiosios reiškė ir pirmąją EČ auką – iš tolimesnės kovos eliminuota Lenkija, kuri trečios vietos neužims net pergalės prieš prancūzus atveju, mat į šią poziciją pretenduojantys austrai laimėjo tarpusavio mačą.

Po penktadienio akistatų prancūzai ir Nyderlandai turi po 4 taškus, treti žengia Austrija, atsiliekanti tašku. Paskutiniai grupės mačai bus žaidžiame artėjantį antradienį.

Standings provided by Sofascore
Pasidalinti