Detroite – pirmas ir žaibiškas Wembanyamos trigubas dublis

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Victoras Wembanyama (Scanpix nuotr.)

Prancūzijos krepšinio supertalentas Victoras Wembanyama užfiksavo pirmą trigubą dublį NBA, o jo atstovaujama San Antonijaus „Spurs“ pasiekė nesunkią pergalę.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Greggo Popovichiaus auklėtiniai išvykoje 130:108 patiesė Detroito „Pistons“ krepšininkus.

Trigubą dublį Wembanyama spėjo susirinkti žaisdamas vos 21 minutę – 16 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų, iš kurių keli buvo labai efektingi.

Sausio 4 dieną 20-ąjį gimtadienį atšventęs prancūzas tapo jauniausius „Spurs“ krepšininku istorijoje, pasižymėjusiu trigubu dubliu.

Apskritai jis patenka tarp 5 jauniausių krepšininkų, NBA fiksavusių trigubus dublius. Per visą istoriją dviženklius skaičius trijose pagrindinėse kategorijose už jį yra greičiau surinkęs tik Russellas Westbrookas.

Šį sezoną trigubus dublius neprarasdami nė vieno kamuolio fiksavo 3 krepšininkai: Wembanyama, Nikola Jokičius ir Tyrese’as Haliburtonas.

Blogiausiai šio sezono NBA komandai „Pistons“ tai buvo 6 pralaimėjimas iš eilės. Šį sezoną Detroito ekipa pakartojo ir ilgiausią pralaimėjimų seriją istorijoje, kai prapylė 28 mačus paeiliui.

Tuo metu „Spurs“ ši pergalė leido nutraukti 5 nesėkmių iš eilės seriją.

Rezultatyviau už Wembanyamą San Antonijaus komandoje žaidė tik Keldonas Jonesas, surinkęs 17 taškų. 16 jų pridėjo ir Devinas Vassellas.

„Pistons“ komandoje eilinį kartą išsiskyrė centras Jalenas Durenas, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 12 kamuolių.

Pasidalinti