Sabonis buvo rezultatyvesnis, tačiau pergalę vėl iškovojo Valančiūno „Pelicans“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 1 min skaitymo trukmė
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Scanpix nuotr.

Antroje lietuvių akistatoje NBA šią savaitę vėl triumfavo Jono Valančiūno atstovaujama Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipa.

Willie Greeno auklėtiniai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 117:112 namuose pranoko Sakramento „Kings“ krepšininkus su Domantu Saboniu priešakyje.

Komandoms tai buvo antras susitikimas per pastarąsias tris dienas. Prieš tai „Pelicans“ pergalę iškovojo kur kas lengviau – 129:93.

Beveik visas rungtynes pirmavusi Valančiūno komanda nuo varžovų buvo atitrūkusi ir 17 taškų skirtumu (64:47), tačiau savo pranašumą iššvaistė ir likus kelioms minutėms po Sabonio taškų turėjo viso labo 1 taško persvarą – 109:108.

Visgi tuomet dvitaškį pelnė Zionas Williamsonas, „Kings“ suklydo, Brandonas Ingramas dar labiau atitolino „Pelicans“ ir Sakramento komanda iškovoti pergalės nepajėgė.

Sabonio komandai tai buvo antras pralaimėjimas iš eilės po 6 pergalių paeiliui serijos. Tuo metu „Pelicans“ iš pastarųjų penkerių rungtynių laimėjo ketverias.

Kaip ir praeitose tarpusavio rungtynėse, Valančiūnas pasižymėjo dvigubu dubliu – per 28 minutes pelnė 15 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Sabonis buvo rezultatyvesnis – 23 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias su 25 taškais buvo Zionas Williamsonas, Brandonas Ingramas pridėjo 23. Tuo metu „Kings“ komandoje išsiskyrė 26 taškus pelnęs De’Aaronas Foxas.

Pasidalinti