Dviejų pratęsimų trileris: Žagarą praradę „Wolves“ krito prieš „Lietkabelį“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 2 min skaitymo trukmė
Artūras Žagaras (LKL nuotr.)

Pirmą principinę Europos taurės komandų akistatą „Betsafe-LKL“ čempionate laimėjo Roberto Štelmaherio vadovaujamas Panevėžio „Lietkabelio“ klubas.

Šeštadienį panevėžiečiai po dviejų pratęsimų dramos namuose 108:105 pranoko Vilniaus „Wolves“ krepšininkus.

Rungtynes atkarpa 6:0 pradėjo Roberto Štelmaherio auklėtiniai, tačiau tuomet 13 taškų be atsako atsakę vilniečiai įgijo pranašumą, kurį sėkmingai saugojo iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio, kuomet „Wolves“ pirmaujant 72:74 tritaškį smeigė Deividas Sirvydis.

Visgi tuomet tolimu šūviu atsakė nuostabias rungtynes sužaidęs Rasheedas Sulaimonas. „Wolves“ pirmaujant 81:80 ir likus minutei iki mačo pabaigos Artūras Žagaras prametė abi baudas, tačiau kitoje pusėje tuo pačiu atsakė Sirvydis.

Netrukus „Lietkabelio“ naujokas dar kartą stojo mesti baudų, tačiau pataikė tik 1 iš 2, o po šūsnio klaidinančių judesių kitoje aikštės tritaškį likus 9 sek. iki mačo pabaigos smeigė Žagaras. Vos pagavęs kamuolį iš už užribio tritaškiu atsakė Gediminas Orelikas. Lemiamu tapti galėjusį Žagaro prasiveržimą nupūtė Alenas Hadžibegovičius.

Pirmasis pratęsimas nugalėtojo neišaiškino, be to, jame „Wolves“ prarado kelio traumą patyrusį Artūrą Žagarą. Antrąjį pratęsimą „Lietkabelis“ pradėjo Pauliaus Valinsko tritaškiu, o saugoti persvarą vis padėdavo tikslūs baudų metimai – 102:99

Po nesėkmingai panaudoto trenerio iššūkio ir kivirčų Sulaimonui skirta techninė pražanga, Orelikas ir Hadžibegovičius pranašumą padidino iki 7 taškų (106:99), o jo „Wolves“ panaikinti jau nesugebėjo.

„Lietkabelį“ į pergalę vedęs Orelikas surinko 23 taškus, 5 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 25 naudingumo balus, Paulius Valinskas pridėjo 19 taškų. Prie jos stipriai kertiniais blokais prisidėjęs Hadžibegovičius pelnė 10 taškų ir blokavo 5 metimus.

„Wolves“ komandos neišgelbėjo ir 33 taškus surinkęs Sulaimonas, taip pat atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus, perėmęs 3 kamuolius ir surinkęs 31 naudingumo balą.

Karjeros rungtynes LKL sužaidė trumpalaikį kontraktą su „Wolves“ turintis Egidijus Mockevičius, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 15 kamuolių ir surinkęs 27 naudingumo balus. Ankstesnis centro rekordas buvo 17 taškų, kuriuos jis pasiekė 2017-2018 m. sezone rungtyniaudamas už Vilniaus „Rytą“.

Šis pralaimėjimas „Wolves“ ekipai buvo pirmasis LKL. Po jo vilniečiai ir „Lietkabelis“ turi vienodą pergalių bei pralaimėjimų balansą – 4-1.

Pasidalinti