„Žalgirio“ tvirtovės nuversti nepajėgusių turtuolių strategas kaltę vertė dirbtinei dangai

Lukas Langvinis
Autorius Lukas Langvinis 2 min skaitymo trukmė
Okanas Burukas LFF stadione (BNS Foto nuotr.)

Skambiai apie savo vietą Čempionų lygoje kalbėjęs Stambulo „Galatasaray“ Vilnių paliks apkarpytais sparnais.

Tuo pasirūpino kuklus Vilniaus „Žalgiris“, su Turkijos turtuoliais sužaisdamas kovingomis lygiosiomis 2:2, kurias pačioje rungtynių pabaigoje, per teisėjo pridėtą laiką, išplėšė Donatas Kazlauskas.

„Tai buvo išvykos rungtynės ir dirbtinė danga, todėl žinojome, kad galime susidurti su sunkumais, – teigė „Galatasaray” vyriausiasis strategas Okanas Burukas. Jie prie šios dangos pripratę ir tai matėsi. Pirmajame kėlinyje mes turėjome pranašumą, ilgiau kontroliavome kamuolį, o jie mus bandė bausti kontratakomis.

Suteikėme jiems gerų progų įmušti, palikome daug erdvės už nugaros, o taip ir krito pirmasis įvartis. Žinojome, kad Mathias Oyewusi yra greitas ir geras žaidėjas, tačiau vis tiek jam suteikėme erdvių. Pirmosios rungtynės turėjo būti geresnės, tačiau dabar turime ištaisyti spragas, ypač gynyboje, ir laimėti atsakomąjį mačą.“

– Ar galima sakyti, jog tai yra nesėkmingas rezultatas „Galatasaray“ komandai?

– Kai kurie žaidėjai su mumis dar tik pradėjo treniruotis. Sergio Rodriguezas nežaidė nė vieno draugiškos susitikimo, tačiau dabar turėjo lakstyti visas 90 minučių. Mūsų varžovai, priešingai, turėjo daug rungtynių, be to, yra pripratę prie šios dangos. Kitos rungtynės bus kitokios – būsime pasiruošę ir fiziškai, ir psichologiškai. Rezultatas taip pat turėtų būti sėkmingesnis.

– Kokį įspūdį jums paliko Mathiaso Oyewusi žaidimas?

– Prieš rungtynes kurdami planą atsižvelgėme į tai, žinojome, kad jis yra rezultatyviausias varžovų žaidėjas. Jis yra geras žaidėjas, tačiau mes turėjome labai daug problemų gynyboje, palikome per daug erdvių. Šias problemas atsakomosiose rungtynėse ištaisysime.

– Ar antrosiose rungtynėse planuojate žaisti su naujuoju komandos puolėju Cedricu Bakambu?

– Jis jau yra sudėtyje ir treniruojasi Stambule. Jeigu viskas bus gerai, antrosiose rungtynėse jis turėtų būti su mumis.

Pasidalinti