Po Butkevičiaus iškritimo – visos viltys į Brazdeikį ir rezervinę rinktinę: „Nieko neliko“

O, Sportas!
Autorius O, Sportas! 3 min skaitymo trukmė
Deividas Sirvydis, Arnas Butkevičius, Ignas Brazdeikis. Scanpix, BNS foto. Osportas.lt fotomontažas

Pirmadienį Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos rinktinė sulaukė jau eilinėmis tampančių blogų naujienų – pasaulio čempionate mūsiškiams padėti negalės ir Kauno „Žalgirio“ atstovas Arnas Butkevičius.

Jam pirmadienį buvo atlikta čiurnos operacija pašalinti Achilo sausgyslėje susidariusiai ataugai. Dėl jos Butkevičius be krepšinio turės praleisti 6 savaites, taigi nebus pasiruošęs padėti lietuviams ir rugpjūčio 25 dieną prasidėsiančiame pasaulio čempionate Azijoje.

Iškritus jam, rinktinėje atsiranda nemenka skylė trečioje pozicijoje, nes anksčiau padėti Lietuvai pasaulio čempionate atsisakė ir tokie žaidėjai kaip Edgaras Ulanovas bei Rokas Giedraitis.

„Beveik nebelieka 3 numerio. Jeigu nebelieka Brazdeikio, kas joje žais? – retoriškai klausė Urbonas. – Kuzminsko jau ten nebepastumsi, jis tai pozicijai yra per lėtas. Jis dabar jau yra daugiau ketvirtas numeris. Iš bėdos galima jį ten laikyti, bet nesugaudys jis jau greitesnių žaidėjų.

Tokia situacija, nors prieš sezoną turėjome Ulanovą, Butkevičių, Giedraitį. Dabar nieko nebėra…“

Urbono ir Purlio nuomone, rinktinė nukraujavusi yra ir kitose pozicijose, kad svarstomos būtų net Pauliaus Valinsko ar Vaido Kariniausko pavardės. Visgi tai reiškia, jog daugiau vietos pagrindinėje komandoje atsiranda ir rezervinės rinktinės žaidėjams, pavyzdžiui, Deividui Sirvydžiui.

Progą sužibėti rinktinėje šiame kontekste turėtų ilgai jos duris praverti bandęs Arnoldas Kulboka, tačiau padėti Lietuvai pasaulio čempionate šią vasarą atsisakė ir jis.

„Kulboka turbūt kramtosi kojų pirštų nagus atsisakęs žaisti. Va, jam dabar padėta ta trečia pozicija. Viskas, jis būtų rinktinėje“, – 25-erių puolėjo sprendimu stebėjosi Urbonas.

Svarstoma, jog rinktinėje atsisakius žaisti ir Brazdeikiui, trečią poziciją užpildytų tokie žaidėjai kaip Gytis Radzevičius ar „Neptūne“ šiemet iššovęs ir ACB lygoje kitą sezoną žaisiantis Matas Jogėla.

„Normalu, kad tokioje šalyje kaip Lietuva, kurioje yra 2,5 mln. gyventojų, kai netenki net 4 vienos pozicijos žaidėjų, bus problemų. Netekom centro puolėjų, kurių mes turim penkis… Bet praradus tokį patį skaičių ir jų, liktume, pavyzdžiui, su Martynu Echodu“, – kalbėjo Purlys.

Dėl šios priežasties pagrindinis dėmesys dabar turėtų krypti į Brazdeikį, kuris gali sutvarstyti Lietuvos rinktinės žaizdas.

„Jo atėjimas būtų išgelbėjimas, nes jis gali žaisti antroje ir trečioje pozicijose. Jam reikėtų čarterį užsakyti su gėrimais, kad tik jis atvažiuotų“, – teigė Urbonas.

„Arno netektis tikrai yra pakankamai didelis smūgis. Žiūrint į tai, kokį jis sezoną turėjo ir kaip sužaidė finale. Man jis vienareikšmiškai yra LKL finalo MVP. Prastai, blogai“, – teigė Purlys.

VISA DISKUSIJA APIE ARNO NETEKTĮ RINKTINĖJE:

Pasidalinti